Opplysningskontoret for frukt og grønt

Nå er det sesong for norske bringebær

Del
Vi har hatt en forsommer i særklasse. Varmen har bidratt til at bær generelt modnes to uker tidligere enn normalt. Bringebær i plasttunnel har modnet i flere dager allerede, men nå kommer frilandsbærene og sørger for full markedsdekning. Hovedsorten heter Glen Ample. Bærene plukkes i hele Sør-Norge, og kvaliteten er strålende.
Nå kommer de norske bringebærene, og kvaliteten er strålende.
Nå kommer de norske bringebærene, og kvaliteten er strålende.

Vårt forbruk av bringebær har økt i rakettfart i løpet av kort tid. Statistisk spiste vi 922 tonn i 2010. I 2013 var forbruket økt til hele 2152 tonn. Den totale omsetningen av bær lå på 1,4 milliard kr i 2013, som ga en økonomisk vekst på hele 21,6 % fra året før. Ingen produktgruppe øker mer enn nettopp bær hva forbruk angår nå.

Vi har endret vårt bruksmønster for bringebær mye på få år. De har tradisjonelt blitt tatt omhyggelig vare på i syltetøyglass, på saftflasker og i fryseboksen. Vinteren er lang i Norge, og sunne bringebær har vært nødvendig å ha gjennom hele den kalde perioden. Nå spiser vi friske bringebær i mengder gjennom den norske sesongen.

Bringebær er et særdeles smakfullt bær som er herlig til dessert med fløte, vaniljesaus, kesam eller is, i kaker og i frukt- og bærsalater, i sommerdrikker og drinker, i smoothies, til frokost med kornblandinger, yoghurt og cottage cheese, i nisteboksen, i grønne salater, på ostefatet og til spekemat, for å nevne noe.

Det er viktig å oppbevare bær kjølig, men det er like viktig å la dem bli godt tempererte før bruk. Da kommer både smak og aroma til sin fulle rett. Og årets bringebær er smakfulle på grunn av mye sol og varme.

Bringebær er faktisk en ung kultur. Det var i England at bringebærdyrking startet opp på 1600-tallet. Før det var det bare ville bringebær som ble brukt. Det er mange sorter, men her i Norge har Glen Ample blitt hovedsorten.  Asker-bær er fortsatt også populært.

Bringebær er rike på vitamin C, magnesium, kalium og naturlig fiber, og selvfølgelig på antioksidanter. Så når det gjelder bringebær, er det sunnhet i hver munnfull.

Kontaktperson: Informasjonssjef Britt Kåsin, Opplysningskontoret for frukt og grønt, e-post britt.kasin@frukt.no, tlf.: 916 36 870.

Her finner du bilder av/med bringebær.

Nøkkelord

Kontakter

Informasjonssjef Britt Kåsin, Opplysningskontoret for frukt og grønt, e-post britt.kasin@frukt.no, tlf.: 916 36 870.

Bilder

Nå kommer de norske bringebærene, og kvaliteten er strålende.
Nå kommer de norske bringebærene, og kvaliteten er strålende.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye