Tidlig sommer gir store mengder flott blomkål på markedet

Den totale omsetningen av blomkål ligger på 10.368 tonn i året, som igjen viser at hver og en av oss spiser i gjennomsnitt ca. 2 kg blomkål i året. Kanskje det er rom for mer? Det er en herlig grønnsak hele året, men nå er den selvfølgelig på sitt aller beste. Rett fra åkeren, fersk og sprø og med sin milde og litt søtlige smak.
Bruksområdene er mange. Kokt, gratinert, i supper og stuinger er den god. Videre er det godt med blomkål i sommerens salater, i wok og på grillen.
Tenk, det er bare 26 kcal i blomkål, men like fullt er den rik på vitaminer, mineraler, sporstoffer, naturlige fiber, m.m.
Blomkål er en gammel kulturplante. Den har sine historiske røtter langs Middelhavet, på Kypros og i Syria fra f.Kr. Det latinske navnet er brassica oleracea. Det er den hvite blomsterstanden som nyttes og nytes.
Og nå er det nettopp tiden for å nyte årets helt ferske blomkål. Barn elsker rå blomkål i buketter. La dem få spise det mens de venter på at middagen skal bli ferdig. Eller la dem få være med og lage salat med blomkål i eller få lage i stand blomkål og andre friske grønnsaker som snacks og servere en dipp til. Mulighetene er mange og velsmakende.
Kontaktperson: Informasjonssjef Britt Kåsin, Opplysningskontoret for frukt og grønt. E-post: britt.kasin@frukt.no. Tlf: 916 36 870.
Nøkkelord
Kontakter
Kontaktperson: Informasjonssjef Britt Kåsin, Opplysningskontoret for frukt og grønt. E-post: britt.kasin@frukt.no. Tlf: 916 36 870.
Bilder

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom