Agder Energi Nett

328 millioner i strømstøtte til kunder på Agder i august

Del

Statens kompensasjonsordning for høye strømpriser gav i august rekordstor utbetaling til strømkundene på Agder. Beløpet for august ble på nærmere 328 millioner kroner. Totalt er det gitt strømstøtte på 1587 millioner kroner siden ordningen ble innført i desember 2021.

− Det er Agder Energi Nett som har fått ansvaret for oppfølging av strømstøtteordningen, og i august får kundene tilbakebetalt 80 % av kostnadene over 70 øre/kWt eks mva. Dette utgjør et fratrekk på 364,49 øre/kWt med moms. Dette beløpet bli trukket fra den månedlige regningen for nettleie. Dersom summen overstiger den månedlige nettleien, blir beløpet utbetalt til kundes bankkonto eller trukket fra strømregningen. Dette skjer rundt forfallsdato i slutten av september, som er det tidspunktet Agder Energi Nett får overført pengene fra staten, forteller Ole-Herman Cappelen, seksjonsleder nettkunde i Agder Energi Nett. Han oppfordrer kunder som mener de ikke har mottatt utbetaling av strømstøtte til å logge inn på Min Side på aenett.no for å kontrollere og registrere kontonummer der.

− Taket for kompensasjon er 5 000 kWt per måned. Forbruk over dette blir ikke kompensert. Ordningen gjelder for husholdninger, ikke fritidsboliger eller næringskunder. De aller fleste strømleverandører har avtale om gjennomfakturering. Det innebærer at kunden mottar en samlet faktura fra sin strømleverandør, for både strøm og nettleie. På denne fakturaen vil det komme frem hva strømstøtten utgjør, sier Ole-Herman Cappelen.

En husholdning med et forbruk på 1000 kWt i august, vil få en strømstøtte på 3644,90 kroner. Er forbruket 2000 kWt økes støtten til 7289,80 kroner. Maks strømstøtte for en husholdning på Agder i august vil være 18224,50 kroner, som tilsvarer et forbruk på 5000 kWt.

− Totalt er strømstøtten til kundene på Agder nå kommet opp i vel 1587 millioner kroner fra desember 2021 og til august 2022. I utbetalingen av strømstøtte for august ligger også utbetaling til boligselskaper. Strømstøtteordningen vil vare ut mars 2023, avslutter Ole-Herman Cappelen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Agder Energi Nett

Agder Energi Nett
Agder Energi Nett
Stoaveien 14
4848 Arendal

38 60 70 00https://www.aenett.no/

Agder Energi Nett overfører strøm til 210.300 nettkunder på Agder, og er med det Norges fjerde største nettselskap. Selskap er en del av Agder Energi konsernet. Agder Energi Nett eier og har driftsansvaret for det elektriske regional- og fordelingsnettet på Agder, totalt 22.300 km linjer og kabler.

Følg pressemeldinger fra Agder Energi Nett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi Nett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Agder Energi Nett

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom