Innovasjon Norge

Innovasjon Norge styrker det norske kjøkken

Del
I Norge kan vi hente førsteklasses råvarer fra sjø og land i eget nabolag. Allikevel etterspør turister mer og bedre lokalmat. Innovasjon Norges fagmiljøer innen reiseliv og kultur, landbruk og marin, ønsker å snu denne trenden og lanserer i disse dager et nytt kompetanseprogram. Dette skal gi norske kokker og kjøkkensjefer bedre kunnskap om råvarer og sesongbaserte menyer.

- Vi har fantastiske råvarer i Norge og kan bli enda flinkere til å bruke disse når vi skaper matopplevelser for våre gjester, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin. Han håper norske kokker og kjøkkensjefer griper muligheten og blir med på Innovasjon Norges nye kurs, der fokuset er på norske spesialiteter og sesongens råvarer.  

Første kurs i kompetanseprogrammet går av stabelen på Måltidets Hus i Stavanger 31. oktober-1. november, og har tittelen «Kokkekurs – kjøkken med norske spesialiteter og sesongens råvarer». Prosjektleder for kompetanseprogrammet er det Stavanger-baserte konsulent- og rådgivningselskapet iPax, som vil ha tett dialog med Innovasjon Norges distriktskontor i alle landets fylker, samt Gastronomisk institutt.

Viktige matopplevelser

Turistundersøkelsen utført av Innovasjon Norge forteller at turister i Norge ønsker et bedre mattilbud. Norske kokker gjør suksess i internasjonale konkurranser, og naturen har gitt oss tilgang til sitt beste spiskammer. Dette i kombinasjon med at prisnivået i Norge er generelt høyt, gjør at gjester ved norske spisesteder forventer god kvalitet for de pengene de investerer i et måltid.

- Kokkebransjen har de siste årene vist stadig mer oppfinnsomhet, engasjement og evne til å utvikle menyer basert på lokale råvarer. Trenden er at matopplevelser, i kombinasjon med levende kulturlandskap og fantastiske naturopplevelser, er fortrinn som kan befeste Norge som destinasjon. Vi håper at det vi nå setter i gang skal gi bransjen enda flere grunner til å lykkes i møtet med kresne gjester, sier Per-Arne Tuftin.

Koordineres av Innovasjon Norges distriktskontor

Målgruppen for kurset er unge kokker og lærlinger, kokker med lengre erfaring som ønsker ny inspirasjon, samt ufaglærte praktiserende kokker – med arbeidsplass i hotell- og restauranter åpne for allmenheten.

- Innovasjon Norge tilbyr et bredt spekter av kompetanseprogram og kurs for reiselivsnæringen, og dette nye kokkekurset har vi stor tro på at skal slå an. Interesserte bør ta kontakt med sitt lokale distriktskontor, som vil gi tilpasset tilbud til den enkelte, sier Per-Arne Tuftin.

Nøkkelord

Kontakter

Om Innovasjon Norge

Innovasjon Norge
Innovasjon Norge
Akersgata 13
0104 Oslo

22 00 25 00http://www.innovasjonnorge.no

Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål. 

Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye