Opplysningskontoret for frukt og grønt

Blomkål - grønnsakenes hvite brud. Nå strutter den i norske åkrer

Del
Vi nordmenn er glad i blomkål. I løpet av det siste året har vi hatt en økning på 5,66 %. Vi spiser i gjennomsnitt 2,16 kg blomkål per person i året. Nå strutter den i norske åkre, og kvaliteten er fantastisk.
Blomkål kan vi spise hver dag sommeren igjennom uten å bli matlei, sier produsent Kirsten Ravnsborg Justad i Lier i Buskerud
Blomkål kan vi spise hver dag sommeren igjennom uten å bli matlei, sier produsent Kirsten Ravnsborg Justad i Lier i Buskerud

Produsent Kirsten Ravnsborg Justad i Lier har produsert blomkål i mange år. - Det er en kjærlighetserklæring å skjære årets blomkål, og kvaliteten er helt fantastisk, sier hun med et smil over hele ansiktet. - Den er så vakker og så velsmakende så en må bli glad av å ta en slik grønnsak i hendene sine. Blomkål kan en spise hver dag gjennom hele sommeren uten å bli matlei, sier produsent Kirsten.

En fantastisk grønnsak med mange bruksmuligheter

Brassica oleracea er det latinske navnet på blomkålen. En nydelig grønnsak som gir oss mange deilige bruksmuligheter ved kjøkkenbenken, ikke minst nå om sommeren. Blomkålsuppe, kokt med ostesaus, skinke, tomater og egg, i gratenger og omeletter, stuet, i salatvarianter, gratinert og ikke minst også på grillen.

Blomkål er næringsrik og har få kalorier. Bare 26 kcal pr. 100 g vare. Med andre ord helt perfekt.

Blomkålen stammer fra Middelhavsområdet

Blomkål har en spennende historie. Syria og Kypros regnes som opphavslandene. Den vokste vill i naturen for så å bli kultivert gradvis. Det er blomsterstanden på planten vi bruker som grønnsak. Det var først på 1700-tallet at en blomkålproduksjon så smått startet opp. Hvit og vakker er den og brukes i dag over store deler av verden.

Bildetekst: Blomkål kan vi spise hver dag sommeren igjennom uten å bli matlei, sier produsent Kirsten Ravnsborg Justad i Lier i Buskerud

Kontaktperson: Informasjonssjef Britt Kåsin, Opplysningskontoret for frukt og grønt, Britt.kasin@frukt.no, tlf: 916 36 870.

Her finner du blomkålbilder.

Nøkkelord

Kontakter

Informasjonssjef Britt Kåsin, Opplysningskontoret for frukt og grønt, britt.kasin@frukt.no, tlf: 916 36 870.

Bilder

Blomkål kan vi spise hver dag sommeren igjennom uten å bli matlei, sier produsent Kirsten Ravnsborg Justad i Lier i Buskerud
Blomkål kan vi spise hver dag sommeren igjennom uten å bli matlei, sier produsent Kirsten Ravnsborg Justad i Lier i Buskerud
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.

Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.  

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye