Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Yoghurt, helmelk og smør løfter meierisalget

Del

Nordmenn kjøpte merkbart mer yoghurt, helmelk og smør i første halvår 2025. Målt i volum økte yoghurt med nær åtte prosent, helmelk med 4,8 prosent og smør med 4,9 prosent, viser tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).

Tradisjonelle meieriprodukter som helmelk, yoghurt og smør har fått fornyet interesse blant forbrukerne.
Tradisjonelle meieriprodukter som helmelk, yoghurt og smør har fått fornyet interesse blant forbrukerne. MELK

– Trenden med ekte og naturlige produkter fortsetter å vokse. Helmelk og yoghurt naturell har hatt en imponerende utvikling, og samtidig ser vi stor interesse for proteinrike produkter som cottage cheese og sjokolademelk. Forbrukerne søker både det trygge og tradisjonelle, og det moderne og funksjonelle, sier Ida Berg Hauge, direktør i MELK

Yoghurt økte med hele 7,9 prosent i første halvår, særlig trukket opp av yoghurt naturell som alene vokste med over 20 prosent. Smør hadde en vekst på 4,9 prosent, mens helmelk steg med 4,8 prosent. Søt melk med smak økte med nær 10 prosent. Ost totalt holdt seg stabilt, men innen kategorien er det kraftig vekst for cottage cheese (+26 prosent) og kvarg (+43 prosent).

– Innovasjon i industrien har også vært avgjørende. Nye produkter og varianter gjør at vi når flere forbrukere og bruksanledninger. Det er gledelig å se at dette gir tydelige utslag i salget, sier Berg Hauge.

Fakta – hovedtall første halvår 2025 (volumendring fra 2024):

Produkt

Endring

Yoghurt

+7,9 %

Smør

+4,9 %

Helmelk

+4,8 %

Søt melk med smak

+9,6 %

Ost totalt

+0,1 %

Cottage cheese*

+26,2 %

Kvarg*

+43,4 %

Kilde: Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter

Nøkkelord

Kontakter

Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Smør og helmelk i vinden: Norske forbrukere søker ekte smak30.4.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding

Nordmenn vender seg mot mer naturlige råvarer: Salget av smør økte med 5,8 % i første kvartal 2025 sammenlignet med samme periode året før, viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Helmelk følger samme trend med en økning på 4,5 %. Økningen peker mot en bredere bevegelse der flere ønsker mat laget fra bunnen av – basert på rene og tradisjonelle ingredienser.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye