7500 har allerede stemt i lokalmatvalget
Det er ikke bare politikerne som er på valg. Det er også norske matskatter. Allerede etter én dag er 7500 stemmer avgitt. Andebryst fra Gårdsand i Vestfold og Inderøysodd fra Inderøy slakteri kniver foreløpig om topplasseringen. MENY håper på gastronomisk høy valgdeltakelse.

MENY sparket i gang valgkampanjen 19. august. Her kan nordmenn stemme på sin favoritt blant de beste lokalmatproduktene Norge har å by på. Målet er å kåre folkets matskatt.
- Gjennom lokalmatvalget ønsker vi å øke kunnskapen og engasjementet rundt lokalmat. Vi håper på gastronomisk høy valgdeltakelse, og per nå ser det lovende ut, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY og fortsetter:
- Alle heier på unike kvalitetsprodukter, norske råvarer og lokale arbeidsplasser, men vi må bidra til at de faktisk ender i handlekurvene slik at også de små produsentene overlever. Alt fra norsk klippfisk til blåmuggost er jo i verdensklasse.
Lokalmat, i MENY kalt matskatter, er viktig for mat-Norge. Produktene bidrar til større utvalg, flere unike kvalitetsprodukter, bedre utnyttelse av norske råvarer og et mer levende distrikt-Norge.
I lokalmatvalget stiller 82 produkter, fordelt på mellom 5-10 kandidater fra hver geografisk region. Kandidatene er over sperregrensen med distribusjon i mer enn 150 MENY-butikker. Totalt har MENY mer enn 5000 lokalmatprodukter i sortiment fra over 450 lokalmatleverandører. Mange av dem er mindre produsentene som kun leverer til enkelte MENY-butikker.
Rød Ku eller Selbu Blå
Alle er stemmeberettiget og kan avgi stemme fra 18. august til 8. september på www.lokalmatvalget.no. De er da med i trekningen av tre gavekort på 10 000 kroner. Resultatene kan følges live på samme nettside. Kanskje fosser blåmuggosten Selbu Blå frem, kanskje må osten Rød Ku ut å mobilisere, eller kanskje blir det grønn seier med salat fra Onna.
Lokalmat er mer enn valgflesk
Stadig flere søker renere råvarer, gjerne i kombinasjon med tydelig geografisk opprinnelse i Norge. Så langt i år har MENY en vekst i matskatter på 12,5 prosent mot samme periode i fjor. I sommer har veksten vært på hele 15,5 prosent.
- Godt valg. Her kan du stemme med smaksløkene, avslutter Normann-Larsen.
Fakta om lokalmatvalget 2025
- 82 kandidater, fordelt på ulike matvarekategorier.
- Les om kandidatene og stem her: Lokalmatvalget.no
- Frist for å stemme er 8. september.
- Du kan kun stemme på samme produkt én gang
- Alle som stemmer og registrere sin e-postadresse er med i trekningen av tre gavekort a kr 10 000.
- Det er mulig å stemme uten å registrere seg.
Fakta om lokalmat i MENY
- MENY samarbeider med 450 lokalmatprodusenter og tilbyr over 5000 lokalmatprodukter, i MENY kalt «matskatter».
- Lokalmat bidrar til unike kvalitetsprodukter, bredere utvalg og varer basert på norske råvarer
- MENY omsatte lokalmat for nær kr. 1,8 milliarder i 2024, noe som er 8,5% av MENYs totale omsetning.
- MENY ønsker å bidra til regjeringens mål om 25 milliarder kroner i omsetning på lokalmat innen 2035, noe som er en dobling fra i dag.
Kontakter
Jørgen Normann-LarsenMarkedsdirektør
Tel:+47 982 34 892jorgen.larsen@meny.noBilder


Om oss
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 186 butikker og en omsetning på nær 21 milliarder kroner i 2024. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. .
MENY har stort utvalg, masse ferskvarer, flere løsvektdisker, diverse måltidsløsninger, eget bakeri, tusenvis av lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Mer enn 9 300 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Tydelig trend mot renere råvarer og lokal smak3.7.2025 13:49:03 CEST | Pressemelding
Halvårstallene til MENY viser stor vekst i både lokalmat og ferskvarer i løsvekt. – Vi opplever at trenden mot rene råvarer og norske kvalitetsprodukter forsterker seg. Stadig flere går for ærlige og ekte produkter, sier kategoridirektør Einar Gundersen i MENY.
Her er finalistene i Norges største lokalmatpris23.6.2025 11:29:59 CEST | Pressemelding
Bringebær dyppet i sjokolade, en tradisjonell og ren påleggsserie, meieriprodukter på Jerseymelk, alkoholfrie plommedrikker, mer meieriprodukter på geitemelk og bærmottak for mer ville, norske bær. Seks lokalmatprodusenter er finalister i MENYs Matskattstipend 2025 og konkurrerer om 600 000 kroner.
MENY tar markedsandeler19.3.2025 09:05:00 CET | Pressemelding
MENY har 0,2 prosentpoeng vekst i markedsandel i 2025. Dermed har kjeden utlignet tilbakegangen fra 2024. – I år, som i fjor, har vi vekst i kunder, løsvektdiskene og ferskvarer. Folk etterspør utvalg, kvalitet og en god handleopplevelse. Vi investerer mer enn noen gang i butikkporteføljen vår, sier viseadministrerende direktør Geir Hov i MENY
MENY Granholmen kåret til landets beste5.2.2025 18:10:12 CET | Pressemelding
MENY Granholmen i Sandefjord er kåret til «Årets butikk» 2024. – Å gå helt til topps blant våre 187 butikker sier alt om nivået og presisjonen. MENY Granholmen har god atmosfære, oser av matglede og har skyhøy score i kundeundersøkelser, sier Geir Hov, juryleder og konstituert kjedeleder i MENY.
Dette er trendene i 202427.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Proteiner er trendy, det samme er helmelk, fruktgodteri, alkoholfritt, lokalmat og pastaretten med feta. Plastposen er årets taper.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom