Stiftelsen Norsk Mat

Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!

Del

Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.

Gangstad Gårdsyteri mottok Spesialitet for to produkter under åpningen av Trøndersk Matfestival. Fv. Maren Gangstad, daglig leder ved Gangstad Gårdsysteri, landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen og Anne Mette Johnsen - administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat.
Gangstad Gårdsyteri mottok Spesialitet for to produkter under åpningen av Trøndersk Matfestival. Fv. Maren Gangstad, daglig leder ved Gangstad Gårdsysteri, landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen og Anne Mette Johnsen - administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Stiftelsen Norsk Mat

"Det er få produkter som slipper gjennom nåløyet og mottar Spesialitet. Og så - er det noen ytterste få lokalmatprodusenter - som klarer dette flere ganger. Gangstad Gårdsysteri er en slik produsent", sa statsråden under tildeingen.

De to nye produktene er i serien med gårdsis fra Gangstad, hvor de bruker lokale smaker så langt det lar seg gjøre.

  • “Solbær Yoghurtis” lages av Gangstad sin egenproduserte melk. Deretter blandes det inn solbærsaft og en sukkerblanding. “Solbær Yoghurtis” har en fin farge og en innbydende duft av solbær. 

  • “Bringebærnytelse” er en frisk og syrlig sorbet. Bringebærene er fra Sparbu og varmes og presses og saften blandes med søtningslake og vann før pasteurisering. “Bringebærnytelse” dufter av modne bringebær og har en flott og luftig konsistens. 
     

"Gangstad Gårdsysteri har i en årrekke fått tildelt Spesialitet på flere av sine osteprodukter. At de nå også mottar Spesialitet for isene sine er gledelig", sier Marit Strand som er fagsjef for Spesialitet.

Om Spesialitet

Spesialitet er merkeordningen som viser vei til det beste av lokalmat og -drikke i Norge.

En uavhengig fagjury med høy matfaglig kompetanse bestemmer hvilke produkter som har høy nok kvalitet til å være kvalifisert til ordningen.

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Bilder

"Utrolig stas å motta Spesialitet for to av våre gårds-iser", sier Maren Gangstad, daglig leder ved Gangstad Gårdsysteri.
"Utrolig stas å motta Spesialitet for to av våre gårds-iser", sier Maren Gangstad, daglig leder ved Gangstad Gårdsysteri.
Last ned bilde
F.v Anne Mette Johnsen, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat og Maren Gangstad, daglig leder ved Gangstad Gårdsysteri.
F.v Anne Mette Johnsen, administrerende direktør i Stiftelsen Norsk Mat og Maren Gangstad, daglig leder ved Gangstad Gårdsysteri.
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye