Disse grønnsakene får TikTok til å koke
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.

– Det er gøy å se hvordan litt hverdagslige grønnsaker går viralt fordi de lages på nye måter. Jeg ser ofte videoer som får meg til å tenke at akkurat sånn har jeg ikke smakt potet før. Og da må jeg jo prøve det, sier Torjus Bredvold matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Disse rettene er hot på TikTok:
Sprø poteter i alle former
Poteten har fått ny status som kreativ stjerne. Knuste, friterte, ovnsbakte eller som tynne potettårn – alt handler om tekstur, smak og crunch.
Kålbiffer (Cabbage Steaks)
Tykkeskårne kålskiver bakt i ovn med smør, hvitløk og urter er i vinden. Mange topper dem med parmesan, asiatiske sauser eller spicy dressinger.
Hot honey på grønnsaker
Honning tilsatt chili og finhakkede grønnsaker og urter dryppes over for eksempel gulrot og blomkål. Kombinasjonen av søtt og sterkt treffer både smaksløkene – og algoritmen.
Tray bakes – grønnsaker i form
Enkle alt-i-ett-former med grønnsaker kjøtt og/eller fiks, olje og krydder er populære oppskrifter. Raskt, sunt og perfekt for travle dager.
Hasselback-effekten lever videre
Snittede og ovnsbakte grønnsaker med smør og urter er fortsatt en visuell og smakfull favoritt. Potet, rødbete og gulrot får nytt liv med denne teknikken.
– Det er tydelig at folk ønsker mat som er både inspirerende og enkel. Grønnsaker kan tilberedes på så mange måter som gjør at det får forskjellige smaker, men ofte holder det bare med en enkel liten vri, avslutter Bredvold.
Nøkkelord
Kontakter
Torjus Lunder BredvoldOpplysningskontoret for frukt og grønt- matfaglig rådgiver
Tel:48 21 74 54torjus@frukt.noOm oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Rekord på rekord for norske epler19.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Det har aldri vært høstet så mye norske epler – og aldri vært solgt så mye. Per 1.november var det omsatt over 1500 tonn mer norske epler enn på samme tidspunkt i fjor.
Tydelige sosiale forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn spiser18.11.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
En ny forbruksundersøkelse viser klare forskjeller i hvor mye frukt og grønt barn får i seg. Inntaket varierer etter foreldrenes inntekt og utdanning. Opplysningskontoret for frukt og grønt og Nasjonalforeningen for folkehelsen etterlyser tiltak som kan sikre like muligheter for god helse.
Nordmenn kaster 9 kilo frukt og grønt i året10.11.2025 07:37:41 CET | Pressemelding
Hver nordmann kaster rundt ni kilo frukt og grønt i året – tre fulle handleposer med spiselig mat. For en familie på fire blir det over 35 kilo rett i søpla. Opplysningskontoret for frukt og grønt forklarer hva som bør kastes – og hva som kan reddes.
Vinnere av NM i frukt og grønt dagligvare 202523.10.2025 15:36:40 CEST | Pressemelding
Under Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) sin fagdag i Bjørvika i dag, ble vinnerne av NM i frukt og grønt dagligvare 2025 kåret. Her er årets vinnere.
Nye forbrukstall på frukt og grønt: De som spiser lite syns de spiser nok23.10.2025 09:46:53 CEST | Pressemelding
På Opplysningskontoret for frukt og grønt sin fagdag i Bjørvika i dag ble resultatene fra forbruksundersøkelsen 5 a day Europe lagt frem. Tallene viser at nordmenn i snitt spiser 3,3 porsjoner frukt og grønt hver dag, samme nivå som i fjor, men de som spiser minst, ser fortsatt ikke behovet for å spise mer.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom