FINN.no

Nå gjør du de beste bruktkjøpene på sykkel!

Del

Det ligger over 40.000 sykkelannonser ute på FINN og aktiviteten øker. Bruktmarkedet på sykkel ligger flere uker foran skjema.

Skal du kjøpe sykkel er det svært mange knallfine bruktsykler til salgs på FINN nå.
Skal du kjøpe sykkel er det svært mange knallfine bruktsykler til salgs på FINN nå. Getty Images

Den milde våren førte til en tidlig start på sykkelsesongen i bruktmarkedet. Allerede før påske lå det ute over 23.000 annonser for sykler og sykkelutstyr på FINN torget. Aldri før har FINN torget hatt så mange sykkelannonser ute i mars måned, og tallene for april er også skyhøye. 

– Mange har brukt den varme våren til å rydde i boder og garasjer, og lagt ut sykler og sykkelutstyr for salg. Samtidig bidrar nok det fine været til at flere har slengt seg tidligere på sykkelsetet. Dette påvirker både tilbud og etterspørsel i bruktmarkedet, sier kommunikasjonssjef i FINN, Adele Cappelen Blystad.

God timing for gode kjøp
Inn mot månedsskiftet til mai er det 40.000 annonser for sykkel og sykkelutstyr ut på FINN torget, og antall søk har gått i været nå i ukene etter påske. Sykkel er blant de mest populære kategoriene på FINN torget, og denne våren ligger markedet to-tre uker foran skjema. 

Det er store økonomiske fordeler ved å kjøpe brukt, særlig når det gjelder sykler og utstyr som ofte holder høy kvalitet over tid. Mange opplever at de kan gjøre svært gode kjøp til en brøkdel av nypris.

– De beste kjøpene forsvinner naturlig nok raskt fra plattformen ettersom mange overvåker FINN torget,, og slår til så snart de finner noe interessant. Det gjelder med andre ord å være rask. Hvis du er på jakt etter en sykkel denne våren og sommeren, er dette med andre ord et perfekt tidspunkt å slå til, sier Cappelen Blystad.

Adele Cappelen Blystad i FINN forteller om stor aktivitet i bruktmarkedet, og at sykkel nå blant de hotteste kjøp- og salgsproduktene. Caroline Roka/FINN

Planlagt å tjene penger på vårrengjøringen
Årets Bruktundersøkelse fra FINN torget viste at kjøp og salg av brukte varer er mer utbredt enn noen gang.

Blant dem som planlegger å rydde hjemme, viste Bruktundersøkelsen at flertallet ønsker å selge tingene sine videre fremfor å gi dem bort eller kaste dem.

– Undersøkelsen viste at både økonomiske og praktiske hensyn spiller inn. Mange har verdifulle ting de ikke bruker, og ved å selge dem videre kan de både få ryddigere hjem og litt ekstra penger på konto. Det gjelder i aller høyeste grad for sykler, sier Cappelen Blystad.

Pass deg for batterifella!
For mange er det innkjøpet av en el-sykkel som er planen denne våren. Cappelen Blystad forteller at det de siste årene har vært høy interesse for elektriske sykler, og akkurat nå er det 3000 annonser for elsykler på FINN torget. 

Batteriet er den dyreste og mest avgjørende komponenten på en elsykkel. Et nytt batteri kan koste flere tusen kroner, og ofte er det ikke å oppdrive. Det lønner seg med andre ord å være nøye før du handler.

– Batteriet påvirker naturligvis både rekkevidde og kraft i sykkelen. Det er nok mange som undervurderer hvor viktig det er å sjekke kapasiteten før de slår til på en brukt elsykkel, sier Cappelen Blystad.

Den enkleste måten å teste et batteri på er å ta en lang prøvetur, gjerne oppover i en bakke. En bratt bakke kan nemlig avsløre mye. Er motoren svak eller batteriet tappes raskt, er det ofte et tegn på at kapasiteten er redusert. 

10 tips til deg som skal kjøpe bruktsykkel:

  1. Definer behovet ditt. Tenk nøye gjennom hva du skal bruke sykkelen til: sykle til jobben, trening, turer eller terreng. Bruksområdet avgjør hvilken type sykkel du bør gå for. 

  2. Sjekk rammen! Se etter sprekker, bulker og rust spesielt ved sveiseskjøter og i krankområdet. 

  3. Test gir og bremser. Girene skal skifte jevnt uten hakking, og bremsene skal reagere raskt og effektivt uten ulyder eller slark. Gir og bremser kan fikses, men viktig å ha oversikt over hva som må gjøres.

  4. Undersøk hjul og dekk. Snurr hjulene og sjekk at de er rette og stabile. Se etter slitasje eller sprekker i dekkene. Sjekk om eikene sitter stramt.

  5. Vurder drivverket. Inspiser kjede, kassett og krankdrev for rust og slitasje. Slitt drivverk gir dårligere ytelse og kan koste mye å skifte ut.

  6. Sjekk styret og setepinne. Vugg sykkelen frem og tilbake med forbremsen inne for å kjenne etter slark i styret. Kontroller at setepinnen lar seg justere uten å være fastgrodd.

  7. Sjekk tilgjengelighet på reservedeler. For eldre eller ikke så vanlige sykler kan det være vanskelig eller dyrt å få tak i reservedeler. Sjekk om produsenten fortsatt lager kompatible deler, eller om standardkomponenter kan brukes.

  8. Be om sykkelens historikk. Spør om hvor gammel sykkelen er, hvordan og hvor ofte den er brukt, og om det er gjort service eller byttet deler.

  9. Sjekk kvittering og rammenummer. Be om original kvittering hvis mulig. Kontroller at rammenummeret fremdeles er synlig. Dette minsker risikoen for å kjøpe en stjålet sykkel.

  10. Vurder prisen realistisk. Sammenlign prisen med tilsvarende brukte og nye modeller. Husk å ta høyde for eventuelle reparasjoner og mangler.

Og noen ekstratips til deg som vurderer el-sykkel:

  1. Sjekk alderen på batteriet. Et batteri varer vanligvis i 3–5 år.

  2. Se på batteristatus i displayet. Noen modeller viser gjenværende kapasitet. Det kan være lurt å be selger om at batteriet skal være maximalt ladet før du kommer.

  3. Ta en prøvetur. Test både rekkevidde og motorkraft i en bakke. 

  4. Observer ladetiden hvis mulig. Unormal ladetid kan tyde på dårlig batterihelse.

  5. Sjekk for skader. Se etter sprekker, rust eller buler på batteriet. 

  6. Be om en profesjonell test hvis mulig. Flere sykkelverksted kan måle batteri kapasitet.

  7. Sjekk om det er mulig kjøpe nytt batteri. Er det ett av de vanligste merkene er det ofte gode muligheter. Men OBS! Pass på at batteriet er nøyaktig likt med tanke på kapasitet, og snakk gjerne med utsalgssted for å være sikker.


For ytterligere informasjon, bilder eller intervjuforespørsler, kontakt:
Johannes Fjose Berg
Kommunikasjonsrådgiver, FINN torget
Tlf: +47 474 09 206
E-post: johannes.fjose.berg@schibsted.com

Nøkkelord

Kontakter

Om FINN

Vi er der for deg når du skal selge boligen din, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du er moden for et karriereskift, hvis du finner ut at du vil bytte bil, reise på ferie eller leie hytte til påsken; vi er der for de fleste anledninger. 

FINN er Norges største markedsplass, og skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN stedet. 

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN, og litt om hva vi driver med, så besøk oss gjerne på vår inspirasjons- og innholdsside FINNspirasjon, eller på Jobbifinn.finn.no.

Har du spørsmål om data, tall eller innsikt fra FINN? Send en henvendelse til presse@finn.no (i helger og ferier er det dessverre ikke sikkert vi rekker å besvare alle henvendelser). 

Følg pressemeldinger fra FINN.no

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye