BAMA

Bakepoteten trender, men mange gjør en stor tabbe

Del

Gjør du feilen BAMAs potetekspert advarer mot?

Bakepotet med ulik topping
Bakepoteten er trendy, men mange gjør en stor tabbe i tilbredningen. Stian Broch

Bakepoteten er tilbake for fullt! På sosiale medier florerer videoer og innlegg med kreative oppskrifter, spennende toppinger og nye vrier på den klassiske retten.  

Trenden har fått salget av bakepoteter til å skyte i været, men samtidig gjør mange en vanlig feil når retten skal tilbedes.  
 
Har du tenkt å servere bakepotet i helgen? 

Du må du for all del ikke pakke bakepoteten inn i aluminiumsfolie når den bakes. 

– Folie koker poteten  

For mange har lært at bakepoteten skal pakkes inn i folie for å bli best mulig, men dette er faktisk en misoppfatning. 

– Når du pakker poteten inn i folie, stenger du inne fuktigheten. Resultatet blir en myk og noe vassen potet. Det blir nesten det samme som å koke den, forteller Devi Ahuja, ansvarlig for potet i BAMA. 
 
– Det beste du kan gjøre er å legge poteten rett på rist i ovnen, uten folie. Da får skallet en perfekt sprø tekstur, mens innsiden blir luftig og myk. Akkurat som en perfekt bakepotet skal være. 

BAMA sender ikke ut bakepotet med folie på.

– Vi hører likevel at noen butikker selv tar på folie for å enkelt vise kundene at det er bakepotet, men folien bør altså fjernes før man skal tilberede poteten, slår Ahuja fast. 

Slik baker du poteten for et perfekt resultat 

For å oppnå den ideelle bakepoteten, følg disse enkle stegene: 

  1. Velg en stor potet.

  2. Stikk hull i skallet med en gaffel eller kniv. Det slipper ut damp av poteten.

  3. Pensle med olje og dryss på salt for ekstra sprøtt skall.

  4. Legg poteten rett på ovnsristen i en forvarmet ovn på 170°C.

  5. Stek i 60–75 minutter, avhengig av størrelsen.

  6. Sjekk om den er ferdig ved å klemme forsiktig – den skal være helt myk og luftig inni. 

Dropp altså folien og nyt en perfekt sprø og luftig bakepotet! 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Bakepotet med ulik topping
Bakepoteten er trendy, men mange gjør en stor tabbe i tilbredningen.
Stian Broch
Last ned bilde
Devi Ahuja, potetsjef i BAMA
Devi Ahuja, potetsjef i BAMA
Nicolas Tourrenc
Last ned bilde
Bakt potet er plutselig blitt trendy, men mange gjør en stor feil.
Bakt potet er plutselig blitt trendy, men mange gjør en stor feil.
BAMA Gruppen
Last ned bilde
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye