Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Samarbeid
– Vi er stolte over å ha inngått et samarbeid med fokus på brød som kategori. Brød er enkelt, samtidig som det er et godt utgangspunkt for mange smakfulle måltider, sier Mariann Sletten, konstituert direktør i Matprat.
Sletten gleder seg til å ta fatt på oppgaven med å inspirere forbrukerne.
– Sammen med bransjen ønsker vi å inspirere folk til å utforske nye måter å bruke brød på og gi tips og råd for å høyne nivået på gamle brød-klassikere. De grovere variantene gir dessuten påfyll av viktige næringsstoffer og ikke minst fiber som vi vet mange får i seg for lite av. Gjennom denne satsningen vil vi gi kunnskapsbasert informasjon om hvilken rolle grovbrødet har i et balansert og sunt kosthold, sier Sletten.
Trendy, smakfullt og enkelt
Brød trenger neppe en introduksjon, fordi det er en matvare de aller fleste har et forhold til. Men, hva er grunnen til at det akkurat er sandwich som løftes frem nå?
– Sandwich ble spådd til å virkelig trende i 2024, og i sosiale medier har det tatt helt av. Så her er det helt klart en stor interesse, forteller Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver og kokk i Matprat.
Hva er det med en sandwich som appellerer tror du?
– Jeg tror mange opplever at sandwicher er enkle å lage, og at det ikke skal så mye til for at det smaker skikkelig godt. Og det stemmer jo. Det krever ikke mye planlegging, du trenger ikke mye utstyr, og du kan bruke mye av det du har hjemme i kjøleskapet. Folk lar seg inspirere av digge sandwicher i sosiale medier, og tenker dette kan jeg få til selv. Det er også et pluss at skikkelig gode sandwicher trenger forholdsvis få ingredienser.
Skal gi forbrukere flere løsninger
Glem autopilot: i butikken finner du brød som passer til enhver smak og anledning. Fjelleng Hansen håper kampanjen bidrar til at flere prøver nye brød de kanskje ikke har smakt før, og samtidig lærer noen brødtriks de kan dra nytte av i hverdagen og helgene.
– Jeg håper effekten av denne satsningen er at vi bidrar til inspirasjon og løsninger for folk i hverdagen. Et par av sandwichene vi har laget er nyttige å ha på repertoaret når du har lyst på en kjapp middag eller påfyll etter trening.
– Vi håper flere prøver seg på en sandwich, og finner frem til nye spennende smaker gjennom sandwichene vi har laget oppskrifter på. I tillegg har vi noe for enhver anledning, enten du får venner på besøk, eller ungen skriker etter mat og du trenger noe fristende og næringsrikt på bordet raskt.
Brød passer til alt
Matprat-kokken fremhever anvendeligheten til brødet som en suksessfaktor og at det bare er kreativiteten som setter grenser for hva du kan lage hjemme.
– Brød er ganske mildt på smak, noe som gjør at brød er lett å sette sammen med andre råvarer. Vi har laget sandwicher til ulike situasjoner, for eksempel en sandwich med cottage cheese og kylling som passer perfekt rett etter trening, eller en deilig sandwich med biff og karamellisert løk du kan trylle frem når du får venner på besøk.
Og kjøper du et brød, og du ikke er en familie på fire hvor brødet forsvinner på en dag, er frysetrikset genialt for å få brødet til å vare lenge.
– Det er enkelt å få til den freshe følelsen selv om brødet har vært fryst. Her er det bare å riste, steke, toaste eller slenge det i airfryeren, så har du et godt utgangspunkt for en god sandwich, sier Fjelleng Hansen.
Og helt til sist, her tipsene for å ta sandwichen til nye høyder
- Rist brødet – Sprø skorpe gir en nydelig kontrast til saftig fyll. Bruk en brødrister, toastjern, stekepanne eller airfryer.
- Legg lag for lag – Tenk tekstur og kombiner sprø ingredienser som crunchy salatblader eller bacon sammen med noe kremete eller mykt.
- Kreativ skjæring – Skjær brødet på nye måter, for eksempel på langs for en ekstra stor sandwich eller delesandwich, eller skjær en real tykk blings.
- Siste finish – Dander med for eksempel friske urter, vårløk, gressløk, eller chiliflak. Dette gir sandwichen din et skikkelig visuelt løft.
*Aktørene:
Bakehuset AS, Gomanbakeren AS, Mesterbakeren AS, United Bakeries AS, Mills AS, Idun Industri AS, Opus Ingredients AS, Lantmännen Cerealia AS, Norgesmøllene AS, BKLF AS, Felleskjøpet Agri SA, Opplysningskontoret for brød og korn.
Nøkkelord
Kontakter
Pål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:93649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder
Lenker
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
– Folk tar fortsatt feil om ribbefettet17.12.2024 07:40:00 CET | Pressemelding
Om det er saftig ribbe med sprø svor du er ute etter, er fettet under svoren helt avgjørende. Men det er det bare en liten andel av ribbekjøperne som vet. Resten tar feil når de handler årets juleribbe.
Pinnekjøttelskere ser etter dette12.12.2024 07:40:00 CET | Pressemelding
De som spiser pinnekjøtt til jul, er i hovedsak ute etter det samme når de velger pinnekjøtt i butikken. Men de glemmer en viktig faktor, ifølge MatPrat-kokken.
MatPrat styrker teamet med ny kokk26.9.2024 12:31:27 CEST | Pressemelding
Ole Bjørn Sundsdal er ansatt som ny kokk og matfaglig profil i MatPrat. Han skal formidle matinspirasjon og matkunnskap til forbrukere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom