Stiftelsen Norsk Mat

Beiarmat og Kyvik Sild hedret med Spesialitet

Del

Tildelingen av Spesialitet-merket til fire nye norske produkter fant sted ved åpningen av Norges stand på Internasjonale Grüne Woche i Berlin den 17. januar 2025.

F.v. Anne Mette Johnsen, administrende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Jørgen Storhaug og Andre Kristoffersen fra Beiarmat, landbruks- og matminister Geir Pollestad, Sivert Simonsen og Eline Grindhaug fra Kyvik Sild.
F.v. Anne Mette Johnsen, administrende direktør i Stiftelsen Norsk Mat, Jørgen Storhaug og Andre Kristoffersen fra Beiarmat, landbruks- og matminister Geir Pollestad, Sivert Simonsen og Eline Grindhaug fra Kyvik Sild. Stiftelsen Norsk Mat

Landbruks- og matminister Geir Pollestad forestod overrekkelsen og anerkjente de fire produktene for deres unike og utsøkte kvaliteter. 

Spesialitet-merket, som administreres av Stiftelsen Norsk Mat, er det offisielle merket for lokalmat- og drikkeprodukter i Norge med helt spesielle kvaliteter og særpreg. Merket tildeles kun produkter som virkelig skiller seg ut, og utvelgelsen gjøres av en uavhengig fagjury bestående av eksperter innen mat og drikke. 

De fire produktene som mottok Spesialitet-merket er: 

  • Norrøna spekesildfilet fra Kyvik Sild AS - et førsteklasses produkt laget av norsk vårgytende sild, med friske dufter, rund smak, og perfekt konsistens. 

  • Norrøna kryddersildfilet fra Kyvik Sild AS - også laget av norsk vårgytende sild, med tilsvarende friske dufter, rund smak, og perfekt konsistens. 

  • Beiarværing fra Beiarmat AS - en geitost laget av fersk geitemelk, med en moden smak og umamipreg. 

  • Sæter Whiskyrøkt fra Beiarmat AS - en geitost med mild, kremet smak og røkt finish. 

Under tildelingen uttrykte statsråden sin begeistring for disse produktene: "Disse fire produktene er i særklasse i sine respektive kategorier. De representerer det beste innen norsk lokalmat og viser hvor langt vi har kommet når det gjelder kvalitet og innovasjon i matproduksjon." 

Representanter fra Kyvik Sild AS og Beiarmat AS var til stede for å motta utmerkelsene.  

Kontakter

Marit StrandFagsjef

Marit har ansvaret for merkeordningen Spesialitet. Hun har ansvaret for søknadsbehandling og godkjenningsprosessen sammen med fagjuryen.

Tel:+ 47 926 14 992marit.strand@norskmat.no

Bilder

Andre Kristoffersen og Jørgen Storhaug fra Beiarmat.
Andre Kristoffersen og Jørgen Storhaug fra Beiarmat.
Last ned bilde
Sivert Simonsen, Bernt Stokke og Eline Grindhaug fra Kyvik Sild
Sivert Simonsen, Bernt Stokke og Eline Grindhaug fra Kyvik Sild
Last ned bilde

Lenker

Om oss

Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter. 

Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye