Lederskifte i Stiftelsen Norsk Mat
Nina Sundqvist fratrer sin stilling som adm. direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en samlet vurdering har styret og direktøren blitt enige om at organisasjonens videre utvikling best ivaretas med en ny leder ved roret.

- På vegne av styret vil jeg takke Nina for den flotte jobben hun har gjort for Stiftelsen Norsk Mat, norsk landbruk og norske forbrukere gjennom en årrekke. Sundqvist har vært drivkraften bak store endringer i stiftelsen og bidratt til gode resultater på en rekke områder, sier styreleder Håkon Mageli.
- Å lede Stiftelsen Norsk Mat i nærmere 13 år har vært et privilegium, men alt til sin tid. Stiftelsen har fram til 2030 tre store, strategiske prosjekter for Nyt Norge, Kvalitetssystemet i Landbruket (KSL) og Beskyttede Betegnelser. Det føles riktig å la en ny leder gjennomføre disse som befester riktigheten og viktigheten av bondens arbeid ut til forbrukere, sier Nina Sundqvist.
Anne Mette Johnsen konstitueres som adm. direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Hun leder i dag avdeling for Kommunikasjon, administrasjon og markedsføring i stiftelsen. Johnsen har lang og solid bransje- og ledererfaring, fra blant annet Landbruks- og matdepartementet og Animalia.
- Jeg er glad for at Anne Mette har tatt på seg denne oppgaven. Jeg er sikker på at hun sammen med de ansatte i stiftelsen vil bidra til at enda flere forbrukere vil velge norsk mat og drikke, sier Håkon Mageli.
For mer informasjon, vennligst kontakt styreleder Håkon Mageli på telefon 928 45 828.
Kontakter
Håkon MageliStyrelederStftelsen Norsk Mat
Tel:92845828Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
Flytende kulturarv fra Skarbø Gard fikk Spesialitet7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
– Hos Skarbø Gard blir eplene foredlet til flytende kulturarv, sa landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen under åpningen av Bergen Matfestival.
Smak av Finnskogen: Ebbas Matgleder hedret for Svedjerugkjeks1.9.2025 11:28:58 CEST | Pressemelding
På Smaka på Finnskogen lørdag 30. august ble Svedjerugkjeks fra Ebbas Matgleder tildelt Spesialitet – merkeordningen som viser vei til det beste av norsk lokalmat og -drikke.
Stor motivasjon og anerkjennelse!15.8.2025 09:12:19 CEST | Pressemelding
Under Arendalsuka fikk Reinhartsen AS overrakt kvalitetsmerket Spesialitet for sin røkte ørret. Tildelingen fant sted på Fora Matregion Agder sitt arrangement med kokkeshow, bransjefolk og matentusiaster til stede.
Gangstad Gårdysteri med to nye Spesialiteter!1.8.2025 14:59:46 CEST | Pressemelding
Under åpningen av Trøndersk Matfestival delte landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen ut Spesialitet ikke bare et - men til to produkter - fra Gangstad Gårdsysteri: Solbær Yoghurtis og sorbéen Bringebærnytelse.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom