Lederskifte i Stiftelsen Norsk Mat
Nina Sundqvist fratrer sin stilling som adm. direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Etter en samlet vurdering har styret og direktøren blitt enige om at organisasjonens videre utvikling best ivaretas med en ny leder ved roret.

- På vegne av styret vil jeg takke Nina for den flotte jobben hun har gjort for Stiftelsen Norsk Mat, norsk landbruk og norske forbrukere gjennom en årrekke. Sundqvist har vært drivkraften bak store endringer i stiftelsen og bidratt til gode resultater på en rekke områder, sier styreleder Håkon Mageli.
- Å lede Stiftelsen Norsk Mat i nærmere 13 år har vært et privilegium, men alt til sin tid. Stiftelsen har fram til 2030 tre store, strategiske prosjekter for Nyt Norge, Kvalitetssystemet i Landbruket (KSL) og Beskyttede Betegnelser. Det føles riktig å la en ny leder gjennomføre disse som befester riktigheten og viktigheten av bondens arbeid ut til forbrukere, sier Nina Sundqvist.
Anne Mette Johnsen konstitueres som adm. direktør i Stiftelsen Norsk Mat. Hun leder i dag avdeling for Kommunikasjon, administrasjon og markedsføring i stiftelsen. Johnsen har lang og solid bransje- og ledererfaring, fra blant annet Landbruks- og matdepartementet og Animalia.
- Jeg er glad for at Anne Mette har tatt på seg denne oppgaven. Jeg er sikker på at hun sammen med de ansatte i stiftelsen vil bidra til at enda flere forbrukere vil velge norsk mat og drikke, sier Håkon Mageli.
For mer informasjon, vennligst kontakt styreleder Håkon Mageli på telefon 928 45 828.
Kontakter
Håkon MageliStyrelederStftelsen Norsk Mat
Tel:92845828Om oss
Stiftelsen Norsk Mat er en uavhengig stiftelse og vårt formål er å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjør vi gjennom å arbeide med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon og synliggjøre opprinnelse og kvalitet på norske matprodukter.
Våre kjerneområder er merkeordningene Nyt Norge, Spesialitet og Beskyttet Betegenelse og Kvalitetssystemet i landbruket.
Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Norsk Mat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Norsk Mat
Geir-Rune Larsen vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris 202517.12.2025 12:39:53 CET | Pressemelding
Avdelingsleder ved Strinda videregående skole i Trondheim, Geir‑Rune Larsen, vinner Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris for sitt enestående arbeid innen rekruttering til restaurant- og matfag. Landbruks- og matminister Nils Kristen Sandtrøen delte ut prisen på Nasjonalbilioteket i Oslo.
Lokalmat i kraftig vekst: Ny rekord med 13,55 milliarder kroner3.12.2025 12:16:30 CET | Pressemelding
Lokalmat og -drikke setter nye rekorder i 2025. Omsetningen øker til 13,55 milliarder kroner, opp 1,26 milliarder fra året før - altså totalt opp med 10,25 %! Det viser ferske tall fra Stiftelsen Norsk Mat.
Disse fem kan vinne Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris20.10.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Årets finalister har alle gjort en ekstraordinær innsats for å løfte restaurant- og matfag i Norge. Fra lærebøker og lærlingearbeid til rekrutteringsprosjekter har disse kandidatene med faglig stolthet inspirert unge til å søke seg til faget. Nå kan du være med og avgjøre hvem som fortjener prisen!
Ekte håndverk gir Spesialitet til Grilstad og TIND19.9.2025 14:19:38 CEST | Pressemelding
På åpningsdagen av Matstreif på Youngstorget i Oslo fikk Grilstad og TIND tildelt det offisielle kvalitetsmerket Spesialitet for sitt produkt vellagret Coppaskinke.
Det regnet Spesialitet over Juviksild på Bergen matfestival7.9.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
- Bak Juviksild står en familiebedrift med tre generasjoners erfaring og lidenskap for sild, sa landbruks- og matminster Nils Kristen Sandtrøen da han delte ut Spesialitet i regnet under Bergen matfestival.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom