Knut Samdal blir en del av SINTEFs Brusselkontor
Etter 15 år som forskningssjef i SINTEF Energi går Knut Samdal videre til en ny og strategisk viktig rolle ved SINTEFs Brusselkontor.
Samdal tilrer sin nye rolle ved Brusselkontoret i august 2025. Nå søker SINTEF Energi hans etterfølger til en av de mest spennende lederjobbene innenfor energiområdet i Norge.
– Jeg ser frem til å bidra til å styrke SINTEF Energis posisjon i Brussel. Det blir en spennende utfordring å bygge videre på det solide samarbeidet mellom Brussel og SINTEF Energi i Norge, sier Knut Samdal.
Samdal har gjennom sitt lederskap som forskningssjef utviklet avdelingen Energisystemer til å bli et internasjonalt ledende forskningsmiljø, kjent for å levere banebrytende løsninger innen fornybar energi, smarte kraftnett, kraftmarkeder og elektrisk transport.
En unik lederstilling i et kritisk felt
For første gang på 15 år er stillingen som forskningssjef for Energisystemer åpen for nye søkere.
– Dette er en unik mulighet for en dyktig og ambisiøs leder som vil være med på å forme fremtidens bærekraftige energisystemer fra innsiden, sier Samdal.
Avdeling Energisystemer i SINTEF Energi er blant de største og mest prestisjefylte forskningsmiljøene innen energi i Europa. Med over 100 ansatte og som vertskap for flere store forskningssentre som FME NorthWind, FME SecurEL, FME InterPlay og Norwegian Smartgrid Centre, spiller avdelingen en nøkkelrolle i utviklingen av løsninger som skal sikre fremtidens energiomstilling.
SINTEF styrker energisatsing i EU
Samtidig som stillingen som forskningssjef lyses ut, tar SINTEF et strategisk grep for å styrke sin tilstedeværelse i EU. Knut Samdal flytter til Brussel i august 2025 for å styrke SINTEFs arbeid i Europa, og han vil ha særlig oppmerksomhet på energiområdet. Dette sikrer kontinuitet i arbeidet med å påvirke EUs forskningspolitikk, bygge partnerskap og sikre strategiske posisjoner for norsk forskning og industri.
Inge Gran, administrerende direktør i SINTEF Energi, understreker betydningen av Samdals overgang:
– Knuts rolle i Brussel vil styrke SINTEFs relevans og synlighet i EU. Nå ser vi etter en ny forskningssjef som kan videreføre hans arv og drive innovativ forskning som påvirker energifremtiden både i Norge og internasjonalt.
Kontakter
Knut Samdal:
Tlf.: +47 90 14 36 38
Epost: knut.samdal@sintef.no
Anne Steenstrup-DuchKommunikasjonssjefSINTEF Energi
Tel:900 96 295Anne.Steenstrup-Duch@sintef.noBilder
Om oss
SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.
Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no
Følg pressemeldinger fra SINTEF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra SINTEF
Nye råd om brannteknisk oppgradering av gamle trefyllingsdører12.12.2024 06:00:00 CET | Pressemelding
Trapperomsdører i eldre bygårder kan oppgraderes når estetiske hensyn og antikvarisk verdi gjør det ønskelig å beholde eksisterende dørblad.
Søknadsrush til energisommerjobb hos SINTEF4.12.2024 10:59:38 CET | Pressemelding
SINTEF Energi var tidlig ute med neste års sommerjobber, og interessen var rekordstor. Hele 369 studenter har søkt på 37 jobber. Det er over 120 flere enn i fjor.
Fornyet satsing på kvanteteknologi22.11.2024 14:35:03 CET | Pressemelding
Norsk samarbeid om kvanteteknologi blir fornyet i fire år. Det ble klart i dag, da tildelingen av Gemini-senter til SINTEF, NTNU og UiO ble gjort kjent.
Byggforskserien er oppdatert på ledesystemer for rømning ved brann22.11.2024 06:00:00 CET | Pressemelding
Når det brenner, gjelder det å komme seg raskt i sikkerhet. Byggforskserien beskriver utforming av ledesystem i flukt- og rømningsveier, samt andre tiltak som kan lette rømning fra bygninger.
Norsk CCS forskningssenter ser mot fremtiden etter åtte år med banebrytende forskning og samarbeid15.11.2024 12:16:32 CET | Pressemelding
Etter åtte år med banebrytende forskning nærmere NCCS – det norske forskningssenteret for karbonfangst og -lagring (CCS) seg slutten. NCCS har produsert over 30 innovasjoner på ulike teknologiske modenhetsnivåer, og bidratt til realisering av Langskip – regjeringens initiativ for å etablere den første fullskala nasjonale CCS-verdikjeden. Disse ble presentert under senterets avslutningskonferanse, 13. og 14. november.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom