Søknadsrush til energisommerjobb hos SINTEF
SINTEF Energi var tidlig ute med neste års sommerjobber, og interessen var rekordstor. Hele 369 studenter har søkt på 37 jobber. Det er over 120 flere enn i fjor.

– Dette er et av våre morsomste og viktigste prosjekter i SINTEF Energi, sier administrerende direktør Inge Gran. – At så mange unge og talentfulle studenter ønsker å bidra til en bærekraftig energifremtid, gir både håp og inspirasjon til hele organisasjonen.
Kvaliteten på årets søkere har vært svært høy, og de første kandidatene ble ansatt rett etter søknadsfristen. De fleste søkerne studerer på NTNU, men det er også søkere fra andre norske og europeiske universitet og høgskoler.
Sommerforskerprogrammet startet for 20 år siden. Det gir studentene mulighet til å jobbe med ekte forskningsprosjekter der de får støtte og veiledning fra SINTEFs forskere. I tillegg deltar de i sosiale aktiviteter gjennom sommeren.
– Sommerforskerprogrammet er viktig for rekruttering. Mange tidligere sommerforskere har skrevet prosjekt- og masteroppgaver for SINTEF Energi. Flere har også fått fast jobb etter studiene, sier Gran.
Ivar Bjerkebæk, leder for sommerforskerprogrammet og tidligere sommerforsker selv, fremhever verdien av denne erfaringen.
– Å være sommerforsker gir en uvurderlig innsikt i hvordan forskning fungerer i praksis. Det gir både faglig og personlig utvikling. Mange får en ny forståelse for hvordan forskning kan bidra til å løse store samfunnsutfordringer.
Alle avdelinger i SINTEF Energi tilbyr sommerprosjekter. Prosjektene handler blant annet om elektrisk luftfart, miljøvennlige krafttransformatorer og maskinlæring i kraftnettet. Studentene kan også jobbe med CO₂-fangst, flytende hydrogen, inneklima i veksthus og energilagring. Andre temaer inkluderer havvind, ladeinfrastruktur, cybersikkerhet og energibehov i fremtiden.
– Hvert år sier sommerstudentene at det er gøy og motiverende å se ideene fra prosjektene deres bli tatt videre av kundene våre, sier prosjektleder Ivar Bjerkebæk.
Nøkkelord
Kontakter
Anne Steenstrup-DuchKommunikasjonssjefSINTEF Energi
Tel:900 96 295Anne.Steenstrup-Duch@sintef.noBilder



Om oss
SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.
Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no
Følg pressemeldinger fra SINTEF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra SINTEF
Norsk teknologi sørger for japansk klimagevinster27.6.2025 11:22:24 CEST | Pressemelding
Ti millioner CO₂-varmepumper til varmtvann solgt – miljøseier med norske røtter
Sanntidsdata er nødvendig for å utvikle fremtidens smarte bygg24.6.2025 09:35:32 CEST | Pressemelding
Tilgang til sanntidsdata er avgjørende for å få bygninger som er både energieffektive, smarte og fleksible.
SINTEF får nøkkelrolle i to nye forskningssentre for fremtidens transport19.6.2025 14:09:54 CEST | Pressemelding
Sjefforsker Marianne Ryghaug i SINTEF skal lede forskningssenteret TRACE som skal utvikle kunnskap og løsninger for et transportsystem som tar hensyn til natur, miljø og arealbruk.
Regjeringen styrker Norges infrastruktur for kvanteforskning19.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemelding
NorFab tildeles 35 millioner kroner for å sørge for at Norge henger med i det internasjonale kunnskapskappløpet om kvanteteknologi.
Nytt AI-verktøy skal forutsi risiko for klimarelaterte byggskader18.6.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
Et nytt forskningsprosjekt ledet av Wenn Property og SINTEF skal utvikle et AI-verktøy som analyserer risiko for byggskader og foreslår forebyggende tiltak.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom