Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Julegrøt: 3 av 4 nordmenn elsker den

Del

For mange er julegrøt selve smaken av jul, og en ny undersøkelse fra Norstat utført på vegne av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) viser at tre av fire nordmenn spiser julegrøt minst én gang i desember. Julegrøt er en tradisjon som skaper samhold, enten det er med familie, venner, naboer eller kollegaer.

Hele 84 prosent av småbarnsfamiliene sier de spiser risengrynsgrøt i desember, og flere starter spisingen allerede nå i adventstiden.
Hele 84 prosent av småbarnsfamiliene sier de spiser risengrynsgrøt i desember, og flere starter spisingen allerede nå i adventstiden. Foto: MELK

– Det er utrolig hyggelig at så mange holder på denne tradisjonen. Julegrøt er enkel å lage, rimelig, og alle liker det – fra de minste til besteforeldre. Og så er det jo alltid litt ekstra spenning med mandelen, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).

Barnefamilier fører tradisjonen videre

Barnefamilier er spesielt ivrige julegrøt-spisere – 84 prosent sier de koser seg med grøt i desember.

– Risengrynsgrøt er en tradisjon som går rett hjem hos folk, og barnefamiliene er helt klart med på å føre tradisjonen videre. Den samler alle rundt bordet og skaper gode minner, sier Glemminge Arnesen.

Mange tjuvstarter grøtsesongen

Lille julaften har tradisjonelt vært den store grøtdagen (30 prosent), men undersøkelsen viser at vel så mange (32 prosent) starter grøtspisingen tidligere i advent.

– Det er tydelig at julegrøt er en kjær tradisjon, og selv om vi holder oss til de kjente og kjære rettene, har vi kanskje blitt litt raskere til å starte feiringen, sier Glemminge Arnesen.

Nøkkelord

Kontakter

Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye