OBOS

Kundevekst trekker OBOS-banken opp

Del

OBOS-banken konsern fikk et resultat før skatt på 170 millioner kroner i årets tredje kvartal, drevet av vekst i både privatmarkedet og bedriftsmarkedet. I årets ni første måneder er samlet resultat på 499 millioner kroner.

SER FREMOVER: Øistein Gamst Sandlie leverte et solid resultat i sitt siste kvartal som sjef for OBOS-banken.
SER FREMOVER: Øistein Gamst Sandlie leverte et solid resultat i sitt siste kvartal som sjef for OBOS-banken. FOTO: OBOS

OBOS-banken rapporterer sum netto inntekter på 272 millioner kroner (232 millioner kroner i tilsvarende periode i fjor). Tap på utlån var 0 mill. kroner i kvartalet (6 millioner kroner). Sum utlån i bankkonsernet ved kvartalsslutt var 61,50 milliarder kroner (55,73 milliarder kroner).

Veksten drives blant annet av sterk utvikling i privatmarkedet med en utlånsvekst hittil i år på 7,2 prosent og en innskuddsvekst på 12,7 prosent.

Hittil i år er kundeveksten på personmarked 12,5 prosent, mens økningen i hovedbankkunder er enda sterkere.

– OBOS-banken er blitt et godt og foretrukket valg blant OBOS’ medlemmer. Det er blitt tydeliggjort til gangs ved den solide kundetilstrømmingen til OBOS-banken både ved Sbankens overgang til DNB og nå ved Danske Banks kommende exit, sier adm. direktør Øistein Gamst Sandlie.

Årets ni første måneder viser en samlet omsetning på 806 millioner og et resultat før skatt på 499 millioner kroner. Det er på nivå med bankens tall for hele 2023.

Banken har også 0 kroner i tap i år.

Avsluttet med stil

1. november trer Øistein Gamst Sandlie ut av OBOS-banken, og inn som konserndirektør i Divisjon for forvaltning og rådgivning i OBOS. Finansdirektør Tore Weldingh overtar som banksjef.

– Vi er blitt en av landets største heldigitale banker – og et fullgodt alternativ for veldig mange bankkunder. Vi sa vi skulle være en utfordrerbank, og det er jeg skikkelig stolt av å ha fått til – sammen med et fantastisk og høykompetent lag her i banken, sier Sandlie.

Sammen med nøkkelen til sjefskontoret overleverer Sandlie en rentenetto i prosent av gjennomsnittlig forretningskapital på 1,32 prosent, mot 1,26 i samme periode i fjor og en kostnadsprosent justert for verdiendringer på 38,4 prosent i kvartalet, ned fra 40,9. Nedgangen i kostnadsprosenten skyldes at inntektene har økt prosentvis mer enn kostnadene, til tross for en økning i kostnadsnivået.

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Om OBOS

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye