Ny nettside samler matfaglig kompetanse for lokalmatprodusenter
Kompetansenettverk lokalmat lanserer nå en ny felles nettside som skal gjøre det enklere for lokalmatprodusenter å finne relevant kunnskap og kurstilbud. Den nye nettsiden samler ressurser og informasjon fra alle de regionale kompetansenettverkene på ett sted.

– Med over 20 års erfaring i å levere kompetanse til lokalmatnæringen, vet vi hvor skoen trykker. Nå gjør vi det enda enklere for produsentene å få tilgang til kunnskapen de trenger for å lykkes," sier Aase Vorre Skuland, leder for Kompetansenettverket lokalmat i sør.
Den nye nettsiden https://kompetansenettverklokalmat.no/ tilbyr:
- Oversikt over kommende kurs og arrangementer
- Fagartikler om råvare- og foredlingskunnskap, merkevarebygging og lønnsomhet
- Temasider som samler relevant innhold innenfor spesifikke fagområder
- Kontaktinformasjon til regionale kompetansenettverk over hele landet
Lokalmatprodusenter får nå tilgang til et bredt spekter av kunnskap, fra grunnleggende informasjon for nybegynnere til spesialisert kompetanse for erfarne produsenter. Nettsiden reflekterer kompetansenettverkenes unike posisjon med både dybdekunnskap innen spesifikke fagfelt og en helhetlig forståelse av lokalmatnæringen.
Lanseringen kommer på et tidspunkt da interessen for lokalmat er økende. Nylige tall viser at salget av lokalmat og -drikke vokser dobbelt så raskt som resten av dagligvaremarkedet, med en omsetningsvekst på 8,8% det siste året.
"Vi ser et økende behov for kompetanse i takt med veksten i lokalmatmarkedet. Vår nye nettside er et viktig verktøy for å støtte denne positive utviklingen og sikre at norske lokalmatprodusenter har den kunnskapen de trenger for å møte etterspørselen," tilføyer Aase Vorre Skuland.
Nøkkelord
Kontakter
Aase Vorre SkulandNofima
Tel:450 15 282aase.vorre.skuland@nofima.noNofima er et ledende næringsrettet forskningsinstitutt som driver forskning og utvikling for akvakulturnæringen, fiskerinæringen og matindustrien.
Vi leverer internasjonalt anerkjent forskning og løsninger som gir næringslivet konkurransefortrinn langs hele verdikjeden.
Nofima AS har hovedkontor i Tromsø, og forskningsvirksomhet i Bergen, Stavanger, Sunndalsøra, Tromsø og på Ås.
Instituttet ble etablert 1. januar 2008 og har om lag 390 ansatte.
Følg pressemeldinger fra Nofima
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nofima på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Nofima
Three months shorter production time11.12.2025 07:00:00 CET | Press release
Selective breeding is a powerful tool to enhance desirable traits in fish and livestock - a fact well established in the industry. Now Manila clam has its own dedicated breeding programme.
Tre måneder kortere produksjonstid11.12.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
At avl er et kraftfullt verktøy for å få fremgang i egenskaper man ønsker hos fisk og dyr, er kjent. Nå har teppeskjell fått sitt eget avlsprogram.
Potential for land based red algae25.11.2025 10:39:15 CET | Press release
How could Norway produce more food, utilise high nutrient levels in discharge water and create new businesses?
Potensiale for landbasert rødalge25.11.2025 07:00:00 CET | Pressemelding
Hvordan kan Norge produsere mer mat, rense utslippsvann og skape nye arbeidsplasser?
Norsk sjømatnæring: Nå er ringvirkningene større enn kjernevirksomheten13.11.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Ringvirkningene er nå større enn kjernevirksomheten i sjømatnæringen. Verdiskapingen i sjømatnæringens kjernevirksomhet utgjorde 69 milliarder kroner i 2024, mens ringvirkningene var nesten 70 milliarder.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom