Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Presseinvitasjon: Åpning av jubileumsutstillingen «Professor Sverre Fehn»

Del

Bli kjent med Sverre Fehn som professor og underviser! Tirsdag 1. oktober 2024 inviterer Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) til åpning av jubileumsutstillingen «Professor Sverre Fehn».

Utstillingsplakat: Professor Sverre Fehn
Utstillingsplakat: Professor Sverre Fehn

Det er i år 100 år siden Sverre Fehn ble født på Kongsberg, 14. august 1924. Han var, og er, Norges mest kjente arkitekt, nasjonalt og internasjonalt. AHO feirer 100-årsjubileet med en serie arrangementer i samarbeid med Nasjonalmuseet og tidsskriftet Arkitektur.


Tirsdag 1. oktober 2024 åpner jubileumsutstillingen «Professor Sverre Fehn». Utstillingen belyser Fehns rektor- og lærergjerning ved AHO gjennom et vell av nytt arkivmateriale, kuratert av universitetslektor Nicholas Coates ved AHO. Rektor Irene Alma Lønne og Nicholas Coates ved AHO holder innlegg ved åpningen. 

Tid: Tirsdag 1. oktober 2024 kl. 16.00

Sted: Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO), Maridalsveien 29, Oslo.


Om utstillingen: 

Sverre Fehn var en legendarisk lærer og foreleser, nasjonalt og internasjonalt, og en betydelig del av hans produktive karriere fant sted i AHOs tegnesaler, auditorium, styrerom og korridorer, blant studenter og kolleger. 

Utstillingen "Professor Sverre Fehn" presenterer dokumenter, skisser, korrespondanse og gjenstander som utdyper vår forståelse av Sverre Fehns produksjon. Utstillingen supplerer veletablerte fremstillinger av Fehns liv og verk, og betoner den nasjonale, internasjonale og institusjonelle dimensjonen ved hans virke som lærer og foreleser. 

Utstillingen er åpen fra 1. oktober 2024 til 6. desember 2024.
 

Om Sverre Fehn:

Sverre Fehn (1924-2024) er utdannet arkitekt fra Statens arkitektskole i Oslo i 1949, en forløper til dagens AHO. Sverre Fehn var professor ved AHO fra 1971 til 1995, og var også rektor ved AHO på 1980-tallet.

Sverre Fehn er arkitekten bak en rekke viktige byggverk i Norge og utenlands, blant annet den nordiske paviljongen i Venezia, Domkirkeodden på Hamar, Arkitekturmuseet i Oslo, Norsk Bremuseum, Aukrustsenteret, Villa Schreiner og Villa Busk.

Fehn er eneste norske arkitekt som har vunnet den prestisjefulle Pritzker Architecture Prize, som han ble tildelt i 1997. Pritzker-prisen omtales gjerne som arkitekturens nobelpris.

Nøkkelord

Kontakter

Nicholas Ryan CoatesUniversitetslektorInstitutt for arkitektur, Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO)

Kurator for utstillingen "Professor Sverre Fehn", som inngår i markeringen av at det er 100 år siden Sverre Fehn ble født.

Tel:+47 464 13 182Nicholas.Ryan.Coates@aho.no

Bilder

Utstillingsplakat: Professor Sverre Fehn
Utstillingsplakat: Professor Sverre Fehn
Last ned bilde

Lenker

Om Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO)

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo (AHO) er en ledende, internasjonal vitenskapelig høgskole som gir utdanning innen arkitektur, design, landskapsarkitektur og urbanisme. AHOs kunnskapsfelt har formgiving som fokus og virksomheten omfatter alle skalaer; gjenstander, systemer, bygninger, by- og landskapsforming. Skolen er organisert i tre institutter, og har crika 800 studenter og 270 ansatte.

Følg pressemeldinger fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye