Miljødirektoratet

Friluftslivets år 2025: Tildelingen er klar

Del

25 landsdekkende organisasjoner mottar 25 millioner kroner som skal bidra til friluftslivsaktivitet for alle i hele landet under Friluftslivets år 2025.

Barn på som fisker på en brygge.
Friluftslivets år 2025 vil legge spesielt vekt på å inspirere til å oppdage nærnatur, invitere andre med ut og prøve ut nye friluftsaktiviteter. Foto: Kim Abel / Naturarkivet

 Se fullstendig oversikt over hvem som har fått tilskudd i vedlegget nederst i saken.  

– Friluftsliv bidrar til trivsel og god helse, og regjeringen ønsker at alle skal ha mulighet til å være ute i naturen jevnlig. Friluftslivets år i 2025 vil inneholde mange aktiviteter og arrangementer som vil motivere til friluftsliv, og vise hvilke muligheter for friluftsliv som finnes i hele landet. Jeg håper året vil gi kunnskap og inspirasjon til både de som er nye i friluftslivet og de mer erfarne, sier Tore O. Sandvik, klima- og miljøminister.

– Friluftsliv er for alle. Organisasjonene som mottar tilskudd fra Friluftslivets år 2025 representerer et bredt spekter av friluftslivsaktiviteter for hele befolkningen, som bidrar til at alle kan finne sin friluftsglede, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.

Slik foregår Friluftslivets år 2025

Friluftslivets år 2025 vil legge spesielt vekt på å inspirere til å oppdage nærnatur, invitere andre med ut og prøve ut nye friluftsaktiviteter. Det vil bli masse oppmerksomhet om friluftsliv i hele landet og hele befolkningen er invitert til å delta. Norsk Friluftsliv er prosjekteier og har prosjektledelsen for Friluftslivets år 2025.

Blant de totalt 25 tilskuddsmottakerne under Friluftslivets år 2025 finner vi 4H Norge og La Humla Suse:

4H Norge – Hele Norge blir med 4H på tur

4H Norge mottar 1 500 000 kroner til å invitere ikke-organiserte barn (8-10 år) til 150 gratis arrangementer i hele landet. Målsettingen med tiltaket er å inkludere barn med interesse for dyr, naturbruk og friluftsliv slik at de kan finne sin friluftsglede, og bli en del av friluftslivets fellesskap.

La Humla Suse – Humler på tur

La Humla Suse mottar 500 000 kroner til opplæring av turledere og gjennomføring av humlevandringer for barn og unge i samarbeid med DNTs Turboklubber og Barnas Turlag. Målet med tiltaket er å få barn og unge ut på tur, samtidig som de engasjeres i artsmangfoldet som er å finne langs stien. Tilbud om humlevandringer legger til rette for friluftsliv med en tilleggsverdi.

Les mer om Friluftslivets år 2025 her: https://friluftslivetsar.no/om-friluftslivets-%C3%A5r

Friluftsliv for alle

Med tilskuddsordningen Friluftslivets år skal landsdekkende organisasjoner få mulighet til å planlegge, organisere og gjennomføre større, koordinerte satsinger som involverer store deler av organisasjonenes regionale og lokale lag og der samme/tilsvarende tiltak gjennomføres i store deler av landet.

Formålet med ordningen er å opprettholde og helst øke deltakelsen i friluftsliv i alle grupper i befolkningen. Bærekraftig friluftsliv, friluftsliv for alle, friluftsliv i nærmiljøet og friluftslivets virkning på fysisk og psykisk helse er sentrale fokusområder. I tillegg skal året løfte frem det frivillige arbeidet i organisasjonene.

Disse tiltakene får støtte

Se prosjektene som får støtte til Friluftslivets år 2025 under dokumenter nederst. 

Miljødirektoratet har ansvaret for bevilgningen og har behandlet søknadene.

Tildelingen er avklart i 2024 som grunnlag for planlegging, men utbetaling skjer først i 2025.

Les mer om Friluftslivets år: https://friluftslivetsar.no/

Kontakter

PressevaktPressevakta svarer på førespurnader frå pressa

Bemanna mellom klokka 8 og 15.45 frå 15. september til 14. mai, mellom klokka 8 og 15 frå 15. mai til 14. september.

Tel:40 10 38 00presse@miljodir.no

Dokumenter

Om oss

Miljødirektoratet jobber for et rent og rikt miljø
Våre hovedoppgaver er å redusere utslipp av klimagasser, forvalte norsk natur og hindre forurensning. Vi er et statlig forvaltningsorgan underlagt Klima- og miljødepartementet. Vi har i underkant av 700 ansatte ved våre to kontorer i Trondheim og Oslo, og ved Statens naturoppsyn (SNO) sine lokalkontor.

Følg pressemeldinger fra Miljødirektoratet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Miljødirektoratet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Miljødirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye