Forfattermøte i grønnsaksåkeren
Forfatteren bak Sesongkokeboka, Elisabeth Fagerland, er på lanseringsturne. Første stopp er Ørje, hvor hun tirsdag 17. september lager mat på Nybo Regenerative Gård, et lite gårdsbruk med allsidig drift.
Tirsdag 17. september kl 18-21 blir det boklansering og kokkelering på Nybo Regenerative Gård i Ørje. Vi får høre om småskala grønnsaksproduksjon, driften til gården og Elisabeth forteller om og viser oppskrifter fra sin helt ferske bok "Sesongkokeboka".
-Vi som dyrker et mangfold av grønnsaker får veldig mange spørsmål fra kundene om oppskrifter, så vi samlet favorittene våre i denne boka, sier Elisabeth. Hun har også fått bilder og oppskrifter fra flere dyrkekollegaer andre steder i landet. I boka formidler Elisabeth gartnerens erfaring med det å dyrke ulike grønnsaker, og hvordan enkel kunnskap om grunnsmakene, tekstur og farger kan gjøre deg tryggere på kjøkkenet. Elisabeth har studert økologisk landbruk og har en bachelorgrad i gastronomi fra University of Gastronomic Sciences i Italia. Til daglig driver hun markedshagen Grønt fra Grindal og jobber med kommunikasjon i Norsk gardsost.
Om Nybo
På et småbruk i Østfold der "ingen" skulle tru at noen kunne produsere mat driver Nybo en allsidig drift med gressbeitende høns, dølagriser på friland, gammalnorsk spælsau, Sidet Trønder og Nordlandsfe, bier, småskala grønnsaksproduksjon, samt nyplantet frukt og bær i mange varianter.
Om Økouka
Arrangementet er en del av Økouka Østfold. ØKOUKA er en landsomfattende feiring av norsk økologisk mat som formidler både råvarer, kunnskap og inspirasjon. Uka vil vise frem mangfoldet av landbruk- og matproduksjon i Norge, og knytte det til folks hverdag.
Nøkkelord
Kontakter
Elisabeth Fagerland
Tel:46423366Camilla Sæbjørnsen
Tel:41433510Bilder
Lenker
Om Bondens marked
På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked. Som oftest vil du finne ost, økologisk kjøtt, fisk og vilt, bakervarer, honning, frukt, bær og grønnsaker.
Følg pressemeldinger fra Bondens marked
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bondens marked på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bondens marked
Bondens marked lanserer smakfulle gavekort25.11.2024 15:59:16 CET | Pressemelding
Spiselige julegaver er populært og med gavekort blir det enklere å gi og få en gave fra Bondens marked. -Gavekort gir deg mulighet til å løse inn gaven med sesongene, enten du vil ha fenalår til påske eller grønnsaker i august, sier Randi Ledaal Gjertsen, daglig leder i Bondens marked Norge.
Bokbad med grønnsaksglede16.9.2024 08:00:00 CEST | Presseinvitasjon
Onsdag 18. september blir det bokbad på Drammen bibliotek med Christopher Sjuve og to forfatterdebutanter. Elisabeth Fagerland og Marthe Norderhaug har gitt ut bøker om grønnsakdyrking og opplever stor interesse fra lesere med og uten grønne fingre.
Sesongkokeboka med kokken og bonden13.9.2024 14:32:21 CEST | Pressemelding
Sesongkokeboka fra Skald forlag lanseres denne uka i hele landet. I Bergen disker Stene matglede opp med smaksprøver og kurs med utgangspunkt i Sesongkokeboka, skrevet av gartner-gastronom Elisabeth Fagerland. En bergensbonde kommer med grønnsakene, ferske fra åkeren.
Lansering av Sesongkokeboka30.8.2024 13:48:57 CEST | Pressemelding
Småskalaprodusenter dyrker grønnsaker folk ikke alltid vet hvordan de kan bruke. Derfor lanseres nå "Sesongkokeboka" som gir oppskrifter sortert på sesong og grønnsak. Lørdag 31. august blir det eksklusivt forhåndssalg på Bondens marked i Birkelunden i Oslo. Der deltar det flere småskala grønnsaksprodusenter som har med seg et stort utvalg grønnsaker rett fra åkeren.
Bondens Grøntmarked hver lørdag på Fisketorget20.6.2024 15:39:25 CEST | Pressemelding
Hver lørdag fram til 12. oktober vil bergensere og tilreisende finne ferske lokalproduserte grønnsaker, frukt, bær og blomster på Fisketorget.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom