Åpning av Norges råeste matvarehus
12. september gjenåpnet Norges ledende og mest unike matdesinasjon; Jacobs Holtet i Oslo. - Vi skal ligge i front i matutviklingen og være best på ferske råvarer og spesialvarer i Norge. Disse ambisjonene har vært førende i hele ombyggingen, sier kjøpmann Terje Gjervang.
Jacobs-teamet har hentet inspirasjon fra ledende supermarkeder i Norden og Europa. Målet har vært å ta butikken til et nytt nivå når det gjelder råvarer og matglede, og samtidig bevare butikkens nær hundre år gammel sjel og historie.
- Mange i stor-Oslo har savnet oss i stengeperioden og timingen på reåpningen er god. Trenden i mat-Norge går mot rene, gode råvarer i kombinasjon med få og rene smaker. Minimalisme rett og slett. På «nye» Jacobs får du alt du kan drømme om av utvalg, råvarer og matfaglig kompetanse, sier Gjervang.
Ferskvare-teamet består av hele 49 matarbeidere som sammen har 18 fagbrev. Ferskvaresjef Christian Holth Clasen har fem NM-gull i sjømathandler og butikkslakter. Med seg på laget har han mange med omfattende erfaring; blant annet kokker, butikkslaktere, sjømathandlere, pølsemakere og en konditor.
Ferskvaren er hjertet i butikken
Frukt- og grøntavdelingen, som skal ha det friskeste og beste, ligger først i handleruten. Deretter kommer ferskvarediskene på rekke og rad. Først en stor og innbydende fiskeavdeling som inkluderer tørrmodnet fiskeskap, østers- og hummerbasseng, egen stør-kaviar, egenproduserte fiskekaker og fylt hummer. Deretter kommer varmmat, så kjøtt- og delikatesseavdelingen med egenproduserte pølser, tørrmodningsrom til kjøtt, mer enn åtte forskjellige leverandører av kvalitetsbiff, et stort utvalg av skinker, Bistecca alla Fiorentina og egenproduserte salater, gryter, desserter og påsmurte sandwicher. Deretter kommer en rikholdig osteavdeling bestående av mer enn 300 ulike oster, etterfulgt av bakeriet som har utviklet et eget Holtet-brød i samarbeid med en fransk baker. Butikken har dessuten et svært godt utvalg av te, med blant annet produkter fra Fortnum & Mason som er hoffleverandører til det engelske kongehuset.
- Vi ønsker å teste alt som er nytt og spennende og følger med på trender i utlandet, sier Clasen, og legger entusiastisk til: - Vi fortsetter å fremme matglede ved også å tilby både catering, kokkekurs og vinsmaking av svært høy kvalitet.
Driver matutviklingen
Jacobs Holtet og Jacobs Majorstuen tilhører MENY-kjeden, og er viktige spydspisser inn i butikkporteføljen.
- Jacobs på Holtet er nok et bevis på at MENY-kjeden driver matutviklingen i Norge. Vi strekker oss til et nordisk butikknivå, leter etter de beste råvarene og er en arena for å teste nye smaker og konsepter. Mange produkter i norsk dagligvare startet sin reise i Jacobs eller MENY. Sånn sett er vi viktige både for leverandører og matentusiaster. Vi holder kvalitetsfanen høyt også i en tid der mye handler om matvarepriser. Jeg er stolt av Jacobs-teamet. Dette er den råeste matbutikken vi har laget, samtidig som vi har ivaretatt butikkens historie, sier Kjuus.
Fakta om Jacobs på Holtet
- Jacobs Holtet ble grunnlagt i 1926 av Inga og Karl Jacobsen, da først som konditori. I 1933 etablerte sønnen Kolbjørn Jacobsen kolonialforretning.
- NorgesGruppen overtok driften av Jacobs Holtet fra januar 2005, og er en langsiktige eier som investerer i fremtiden, matglede og gode råvarer. Jacobs Holtet og Jacobs Majorstuen er del av MENY-kjeden.
- Jacobs Holtet har vært stengt siden juni 2023 grunnet omfattende ombygging og oppussing. NorgesGruppen Eiendom har stått for ombyggingen.
- Salgsarealet er blitt større og luftigere, økt fra ca. 1400 kvm til ca. 1800 kvm. Det røde signaturgulvet er med videre.
- Arbeidsforholdene i butikk, produksjonslokaler og bakrom er blitt bedre, noe som gjør arbeidsdagen for de ansatte enklere.
- Det tekniske anlegget er moderne og mer miljøvennlig. Eksempelvis blir overskuddsvarme fra kjøl- og fryseanlegg gjenbrukt, blant annet til ventilasjon og snøsmelting på vinteren. Strømforbruket forventes redusert med opptil 50 prosent. Bygget har solceller på taket.
- Varemottaket er langt bedre tilrettelagt (ett mottak, mot fem tidligere). Nytt er også parkering i kjeller med over 30 plasser.
- Jacobs Holtet omsatte for 190 mill. kroner i 2022. Målet er å omsette for mer enn 200 millioner kroner i 2025.
- Terje Gjervang er kjøpmann på Jacobs Holtet. Assisterende butikksjef er Håkon Skjegstad, mens Christian Holth Clasen er ferskvaresjef.
- Totalt er det 99 matarbeidere, hvorav 49 i ferskvaren. Flesteparten av de opprinnelige ansatte er med videre, mens flere titalls nye deltid matarbeidere er rekruttert.
Kontakter
Vegard KjuusAdministrerende direktør
Tel:+47 982 34 819vegard.kjuus@meny.noBilder
Om oss
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 185 butikker og en omsetning på over 20 milliarder kroner i 2023. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. .
MENY har stort utvalg, masse ferskvarer og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Mer enn 9 200 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Kombinert idrettsanlegg og MENY-butikk15.11.2024 11:24:18 CET | Pressemelding
MENY Gressbanen har spennende konstruksjon og er et innovativt samarbeidsprosjekt med idrettsklubben Ready. På taket ligger en idrettsbane. MENY satser offensivt i Oslo.
Nå kan du kjøpe norsk hvitløk!20.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
I høst finner du for første gang hvitløk dyrket i Norge i butikkhylla, nærmere bestemt i MENY. Dette er en spennende test for MENY, som har som mål å selge mest mulig norske landbruksvarer.
«Redd matkornet» til topps i Norges største lokalmatpris20.9.2024 10:53:28 CEST | Pressemelding
Holli Mølle mottar kr. 300 000 som vinner av MENYs Matskattstipend 2024 for å sikre at matkorn ikke ender som dyrefôr. Økt selvforsyning og flere norske mel- og brødprodukter, begeistrer juryen med landbruks- og matministeren i spissen. Hanasand Gartneri får kr. 200 000 for å utvikle en tomatserie laget av overskuddstomater, mens Gaardsbrenneriet får kr. 100 000 for å utvikle alkoholfrie cocktails.
Rekordmange søkere til traineeprogram29.8.2024 10:12:00 CEST | Pressemelding
- Jeg er glad for at talentprogrammet er mer populært enn noen gang. Å sikre tilfang av gode ledere i butikk er avgjørende for at MENY skal opprettholde sin posisjon som Norges ledende supermarked. I år har vi dessuten overvekt av kvinnelige deltakere, sier HR-direktør Line Beate Jebsen i MENY.
Her er finalistene i Norges største lokalmatpris3.7.2024 09:25:15 CEST | Pressemelding
Norsk tomat på boks, en norsk variant av risgrøt, skav av lavvorøkt reinstek, langtidsholdbar salatmiks i ukespose, alkoholfrie cocktails og en sorteringsmaskin som redder norsk matkorn og bidrar til flere brød bakt på norsk mel. Seks lokalmatprodusenter er i finalen i MENYs Matskattstipend og konkurrerer om 600 000 stipendkroner.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom