FINN.no

Ikke ansett deg selv: – FINN lanserer håndbok for arbeidsgivere

Del

FINN jobb er stolte av å presentere vår håndbok for arbeidsgivere og rekrutterere, designet for å fremme en inkluderende og mangfoldig arbeidsplass

Leder for Diversity, Inclusion and Belonging i Schibsted, Sumeet Singh.
Leder for Diversity, Inclusion and Belonging i Schibsted, Sumeet Singh. Foto: FINN/Gina Korslund.

Derfor skal du ikke behandle alle likt

Denne håndboken gir praktiske verktøy og innsikter for å hjelpe arbeidsgivere med å skape et arbeidsmiljø hvor alle har mulighet for å lykkes. På vegne av FINN jobb har Sumeet Singh, leder for Diversity, Inclusion and Belonging i Schibsted, laget en håndbok om hvordan man rekrutterer arbeidstakere på best mulig måte ved å tenke på mangfold på en ny måte. 

- Mange tror at rettferdighet betyr å behandle alle likt, men dette kan gjøre ulikhetene større. For å gi alle like muligheter, må vi forstå de spesifikke behovene til hver person og tilpasse hvordan vi jobber. Dette er ikke bare en rettferdighets-sak, men også viktig for å bygge sterke og vellykkede organisasjoner i dagens konkurransepregede marked og for å finne den beste kandidaten, sier Singh. 

Hvordan en arbeidsgiver formulerer seg i en stillingsannonse kan være ekskluderende for enkelte grupper og faktisk i strid med norsk diskiriminerings-lovgivning.

Hvordan sørge for mangfold 

– Mangfold betegnes ved at noe er variert og sammensatt, men det er nok mye uvitenhet om hva mangfold kan bestå av bortsett fra kjønn og etnisitet, som kanskje er det første folk tenker på når de hører ordet mangfold på en arbeidsplass. Fordi FINN er Norges største plattform for jobbannonser, så ønsker å bidra til et søkelys på inkluderende og mangfoldig arbeidsliv og vi tror denne håndboken vil være et godt bidrag som verktøy for arbeidsgivere, forteller Singh.

– Håndboken gir gode tips til hvordan gjennomføre en rekrutterings- og intervjuprosess slik at hver enkelt får vist frem det beste i seg selv og sine kvalifikasjoner. En arbeidssøker som for eksempel er på autismespekteret trenger kanskje å være i en annen intervjusetting enn en med en funksjonsnedsettelse. Vi ønsker å bevisstgjøre på dette, i tillegg til andre faktorer som mangfold innen kulturell bakgrunn og generasjon for å nevne noe, avslutter Singh.

Les mer og last ned håndboken HER

null
Sumeet Singh presenterete håndboken for rekrutteringsbransjen i FINNs lokaler. Foto: FINN/Gina Korslund.

Her er tre hovedpilarer for et inkluderende arbeidsliv

Håndboken presenterer tre grunnpilarer som er essensielle for å skape et godt arbeidsliv for alle:

  1. Mangfold: Verdsette variasjoner  som etnisitet, kjønn, seksuell orientering og mer . Mangfold handler om å anerkjenne og utnytte de unike bidragene fra hver enkelt.

  2. Inkludering: Sørge for at alle føler seg verdsatt og har like muligheter til å delta og bidra. Dette innebærer å fjerne barrierer for deltakelse og sikre at alle stemmer blir hørt.

  3. Tilhørighet: Skape et miljø hvor alle føler seg akseptert og støttet. Tilhørighet er avgjørende for velvære og motivasjon, og bidrar til et trygt og inkluderende arbeidsmiljø.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sumeet Singh
Sumeet Singh
Last ned bilde

Om FINN

Vi er der for deg når du skal selge boligen din, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du er moden for et karriereskift, hvis du finner ut at du vil bytte bil, reise på ferie eller leie hytte til påsken; vi er der for de fleste anledninger. 

FINN er Norges største markedsplass, og skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN stedet. 

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN, og litt om hva vi driver med, så besøk oss gjerne på vår inspirasjons- og innholdsside FINNspirasjon, eller på Jobbifinn.finn.no.

Har du spørsmål om data, tall eller innsikt fra FINN? Send en henvendelse til presse@finn.no (i helger og ferier er det dessverre ikke sikkert vi rekker å besvare alle henvendelser). 

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye