Norsk honning får løft i nytt samarbeid
MatPrat inngår samarbeid med Norges Birøkterlag for å løfte frem norsk honning. Samarbeidet skal øke etterspørselen etter norsk honning; et naturlig, kortreist og smakfullt produkt med lange tradisjoner og stor betydning for økosystemet og matproduksjonen i Norge.
– Vi er stolte over å få muligheten til å jobbe med et så godt, norsk kvalitetsprodukt med så stort potensiale. Og ikke minst av å få møte og jobbe for og sammen med Norges Birøkterlag og alle de dyktige birøkterne vi har over hele landet, sier Dag Henning Reksnes, direktør i MatPrat.
– Honningen er dronningen!
Norges Birøkterlag har vært en viktig aktør i norsk birøkt i 140 år, og arbeider for å fremme birøkt som næring og hobby, og for å øke bevisstheten om den viktige rollen honningbiene spiller i naturen gjennom pollinering.
– Vi i Norges Birøkterlag ønsker at alle skal få øynene opp for den fantastiske norske honningen. Sammen med MatPrat ser vi frem til stor oppmerksomhet spesielt for den rørte, smøremyke honningen. På de norske kjøkken rundt forbi skal vi ha flere norske honninger, og bruke de daglig. Til frokostblandingen, på grøten, i grillmarinaden, i salatdressingen og for å runde av den indiske retten du lager i helgen. Sammen med MatPrat skal vi inspirere og invitere folk inn i et eventyr av matglede der honningen er dronningen, forteller Katrine Røed Meberg, generalsekretær i Norges Birøkterlag.
Honning er et produkt av naturens overskudd som bidrar til økt matsikkerhet gjennom pollinering. Pollinering er avgjørende for økt kvantitet og kvalitet på frukt, bær og frø, noe som er essensielt for bærekraftig matproduksjon.
– Vi ser frem til å bruke vår kompetanse til å styrke norsk honning sin posisjon i markedet. Vi skal jobbe helhetlig med å vise hvordan norske naturressurser og norsk matproduksjon henger sammen og skaper verdier i form av matproduksjon, naturproduksjon og kulturproduksjon for hele befolkningen, sier Reksnes.
Styrker honningens status i Norge
Samarbeidet med MatPrat vil gi norsk honning betydelig økt oppmerksomhet og synlighet. Som spesialister på omdømmebygging og markedsføring av norskprodusert mat, vil MatPrat bruke denne kompetansen til å styrke norsk honning og andre bi-produkters status og posisjon hos norske forbrukere.
– Vi ser at den matfaglige formidlingen som MatPrat driver, treffer godt i de tusen kjøkken og munner. Vi ser fram til å få ulike honninger inkludert i mange gode oppskrifter, filmer og formidling. Vi forventer målrettet innsats fra markedsteamet, og vet at vi har all grunn til å glede oss til bilder og inspirerende informasjon til alle som er opptatt av smak og naturlige norske råvarer, sier Meberg.
Noen har birøkt som sitt levebrød, og mange i jordbruket driver birøkt som en kjærkommen tilleggsproduksjon som fint passer sammen med andre husdyr og dyrking. For å øke lønnsomheten og med det sikre fortsatt rekruttering til næringen, ønsker Norges Birøkterlag å bidra til økt etterspørsel etter honning.
– En merkenøytral markedsføringsordning av norsk honning vil kunne løfte verdiene, og for oss er MatPrat en viktig samarbeidspartner. Nå når arbeidet starter får honningen nyte godt av MatPrats kompetanse, verktøy og kanaler, avslutter Meberg.
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noBilder
Lenker
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
MatPrat styrker teamet med ny kokk26.9.2024 12:31:27 CEST | Pressemelding
Ole Bjørn Sundsdal er ansatt som ny kokk og matfaglig profil i MatPrat. Han skal formidle matinspirasjon og matkunnskap til forbrukere.
Gjør gryta klar for fårikålens festdag25.9.2024 08:30:00 CEST | Pressemelding
Torsdag 26.september er fårikålens festdag. Og hva smaker vel mer høst enn Norges nasjonalrett? Spicy eller ei, det er opp til deg.
Tre enkle favoritter med reinsdyrskav til helgen29.8.2024 13:16:04 CEST | Pressemelding
Reinsdyrskav er velsmakende og allsidig råvare som passer perfekt til helgekosen. Her er tre retter som gir kebab, burger og pasta en vilt god smak. Hvilken blir din favoritt?
Ikke glem kjøleskapet før du drar på ferie3.7.2024 11:05:45 CEST | Pressemelding
Mange skal straks ut på ferie og en som ikke skal på tur, det er kjøleskapet ditt. MatPrat-kokken, Anette Fjelleng Hansen, gir deg tipsene til hva du lager av det du har igjen og hvilke matvarer du ikke må glemme i kjøleskapet før du stikker på ferie.
Dette serverer du til fotball-EM13.6.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
Server bratwurst i ølbad for en tysk fulltreffer, og albondigas om du heier på Spania. Er du fan av både Italia og Tyrkia, er kebabpizza stang inn. Her er EM-menyen for kompisgjengen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom