MatPrat

Tre enkle favoritter med reinsdyrskav til helgen

Del

Reinsdyrskav er velsmakende og allsidig råvare som passer perfekt til helgekosen. Her er tre retter som gir kebab, burger og pasta en vilt god smak. Hvilken blir din favoritt?

Med reinsdyrskav, sopp og tyttebærrømme får kebaben smak av norsk natur. Foto: matprat.no
Med reinsdyrskav, sopp og tyttebærrømme får kebaben smak av norsk natur. Foto: matprat.no

Med reinsdyrskav kan du raskt lage smakfulle retter som imponerer.  Her er tre favoritter når du ønsker å servere noe som smaker litt utenom det vanlige.  

En av oppskriftene du kan lage er kebab med reinsdyrskav. Den er både rask og enkel, samtidig som den gir en smaksopplevelse som kombinerer det tradisjonelle med det moderne. Lefsene kan enten lage selv, eller kjøpe ferdig. 

– Kebab er alltid en vinner, og når du lager den med reinsdyrskav, sopp og tyttebærrømme, får du en unik miks av smaker som virkelig bringer norsk natur til bordet, sier Britt Marlene Kåsin, matfaglig rådgiver i MatPrat. 

Det beste fra naturen 

Har du lyst på en skikkelig god burgeropplevelse med en vri, hvorfor ikke prøve reinsdyrskav i briochebrød?

– Det saftige reinsdyrskavet, sammen med kremet eple og bladpersille, er rett og slett fantastisk sammen. 

Om du er glad i det italienske kjøkkenet, så er pasta med reinsdyrskav en helt egen smaksopplevelse. 

– Kremet pasta med reinsdyrskav er en rask og smakfull rett som er klar på under halvtimen. Fennikel tilfører en spennende smak. Dette er retten for deg som vil ha noe godt uten å bruke hele kvelden på kjøkkenet. 

Vil du ha flere inspirerende oppskrifter med reinsdyrskav, sjekk ut MatPrat sin temaside om reinskav

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Britt Marlene Kåsin, matfaglig rådgiver i MatPrat
Britt Marlene Kåsin, matfaglig rådgiver i MatPrat
Foto: matprat.no
Last ned bilde
Brioche med reinsdyrskav.
Brioche med reinsdyrskav.
Foto: matprat.no
Last ned bilde
Kremet pasta med reinsdyrskav og fennikel.
Kremet pasta med reinsdyrskav og fennikel.
Foto: matprat.no
Last ned bilde
Reinsdyrkebab med reinsdyrskav, sopp og tyttebærrømme.
Reinsdyrkebab med reinsdyrskav, sopp og tyttebærrømme.
Foto: matprat.no
Last ned bilde

Lenker

Om MatPrat

MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra MatPrat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MatPrat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye