Tre enkle favoritter med reinsdyrskav til helgen
Reinsdyrskav er velsmakende og allsidig råvare som passer perfekt til helgekosen. Her er tre retter som gir kebab, burger og pasta en vilt god smak. Hvilken blir din favoritt?
Med reinsdyrskav kan du raskt lage smakfulle retter som imponerer. Her er tre favoritter når du ønsker å servere noe som smaker litt utenom det vanlige.
En av oppskriftene du kan lage er kebab med reinsdyrskav. Den er både rask og enkel, samtidig som den gir en smaksopplevelse som kombinerer det tradisjonelle med det moderne. Lefsene kan enten lage selv, eller kjøpe ferdig.
– Kebab er alltid en vinner, og når du lager den med reinsdyrskav, sopp og tyttebærrømme, får du en unik miks av smaker som virkelig bringer norsk natur til bordet, sier Britt Marlene Kåsin, matfaglig rådgiver i MatPrat.
Det beste fra naturen
Har du lyst på en skikkelig god burgeropplevelse med en vri, hvorfor ikke prøve reinsdyrskav i briochebrød?
– Det saftige reinsdyrskavet, sammen med kremet eple og bladpersille, er rett og slett fantastisk sammen.
Om du er glad i det italienske kjøkkenet, så er pasta med reinsdyrskav en helt egen smaksopplevelse.
– Kremet pasta med reinsdyrskav er en rask og smakfull rett som er klar på under halvtimen. Fennikel tilfører en spennende smak. Dette er retten for deg som vil ha noe godt uten å bruke hele kvelden på kjøkkenet.
Vil du ha flere inspirerende oppskrifter med reinsdyrskav, sjekk ut MatPrat sin temaside om reinskav.
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noBilder
Lenker
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra MatPrat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MatPrat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MatPrat
MatPrat styrker teamet med ny kokk26.9.2024 12:31:27 CEST | Pressemelding
Ole Bjørn Sundsdal er ansatt som ny kokk og matfaglig profil i MatPrat. Han skal formidle matinspirasjon og matkunnskap til forbrukere.
Gjør gryta klar for fårikålens festdag25.9.2024 08:30:00 CEST | Pressemelding
Torsdag 26.september er fårikålens festdag. Og hva smaker vel mer høst enn Norges nasjonalrett? Spicy eller ei, det er opp til deg.
Norsk honning får løft i nytt samarbeid2.9.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
MatPrat inngår samarbeid med Norges Birøkterlag for å løfte frem norsk honning. Samarbeidet skal øke etterspørselen etter norsk honning; et naturlig, kortreist og smakfullt produkt med lange tradisjoner og stor betydning for økosystemet og matproduksjonen i Norge.
Ikke glem kjøleskapet før du drar på ferie3.7.2024 11:05:45 CEST | Pressemelding
Mange skal straks ut på ferie og en som ikke skal på tur, det er kjøleskapet ditt. MatPrat-kokken, Anette Fjelleng Hansen, gir deg tipsene til hva du lager av det du har igjen og hvilke matvarer du ikke må glemme i kjøleskapet før du stikker på ferie.
Dette serverer du til fotball-EM13.6.2024 07:40:00 CEST | Pressemelding
Server bratwurst i ølbad for en tysk fulltreffer, og albondigas om du heier på Spania. Er du fan av både Italia og Tyrkia, er kebabpizza stang inn. Her er EM-menyen for kompisgjengen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom