Tre enkle favoritter med reinsdyrskav til helgen
Reinsdyrskav er velsmakende og allsidig råvare som passer perfekt til helgekosen. Her er tre retter som gir kebab, burger og pasta en vilt god smak. Hvilken blir din favoritt?

Med reinsdyrskav kan du raskt lage smakfulle retter som imponerer. Her er tre favoritter når du ønsker å servere noe som smaker litt utenom det vanlige.
En av oppskriftene du kan lage er kebab med reinsdyrskav. Den er både rask og enkel, samtidig som den gir en smaksopplevelse som kombinerer det tradisjonelle med det moderne. Lefsene kan enten lage selv, eller kjøpe ferdig.
– Kebab er alltid en vinner, og når du lager den med reinsdyrskav, sopp og tyttebærrømme, får du en unik miks av smaker som virkelig bringer norsk natur til bordet, sier Britt Marlene Kåsin, matfaglig rådgiver i MatPrat.
Det beste fra naturen
Har du lyst på en skikkelig god burgeropplevelse med en vri, hvorfor ikke prøve reinsdyrskav i briochebrød?
– Det saftige reinsdyrskavet, sammen med kremet eple og bladpersille, er rett og slett fantastisk sammen.
Om du er glad i det italienske kjøkkenet, så er pasta med reinsdyrskav en helt egen smaksopplevelse.
– Kremet pasta med reinsdyrskav er en rask og smakfull rett som er klar på under halvtimen. Fennikel tilfører en spennende smak. Dette er retten for deg som vil ha noe godt uten å bruke hele kvelden på kjøkkenet.
Vil du ha flere inspirerende oppskrifter med reinsdyrskav, sjekk ut MatPrat sin temaside om reinskav.
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noBilder




Lenker
Om MatPrat
MatPrat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom MatPrat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. MatPrat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom