Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Cottage cheese-feberen fortsetter

Del

Salget av cottage cheese har økt jevnt over tid, men det siste året har salget skutt i været, viser tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). Det gjelder særlig i andre kvartal av 2024.

Cottage cheese har aldri vært mer trendy enn nå.
Cottage cheese har aldri vært mer trendy enn nå. MELK

Salget av cottage cheese har i andre kvartal økt med hele 50 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Det viser nye tall fra Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter.  

MELK kunne tidligere avsløre en økning i salget av samtlige matvaregrupper innen melk og meierikategorien i løpet av første halvår av 2024. Totalt for første halvår ble det solgt 40 prosent mer cottage cheese enn i 2023, men i andre kvartal isolert ser man altså en 50 prosent økning i salgsvolum.  

Den store økningen i salget av produktet er helt unikt, ifølge MELKs ernæringsrådgiver.  

- At cottage cheese har hatt så stor vekst på så kort tid er helt unikt. Det er jo et proteinrikt og magert produkt, som er populært blant mange sunne og treningsglade folk, sier Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i MELK.  

Mange nye bruksområder 

Det eksplosive salget av cottage cheese startet i fjor høst, og det pekes på flere årsaker til dette. På den ene siden har det blitt lansert flere nye varianter, som har bidratt til økt interesse. På den andre siden ble produktet hyppig omtalt i sosiale medier som TikTok. 

- Folk på sosiale medier har vist at cottage cheese har mange nye bruksområder som virkelig har slått an hos yngre målgrupper. De har anvendt produktet i forskjellige oppskrifter som flatbrød, iskremer, kaker og rundtstykker, sier Glemminge Arnesen.  

Kontakter

Bilder

Cottage cheese har aldri vært mer trendy enn nå.
Cottage cheese har aldri vært mer trendy enn nå.
MELK
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye