MENY

Rekordmange søkere til traineeprogram

Del

- Jeg er glad for at talentprogrammet er mer populært enn noen gang. Å sikre tilfang av gode ledere i butikk er avgjørende for at MENY skal opprettholde sin posisjon som Norges ledende supermarked. I år har vi dessuten overvekt av kvinnelige deltakere, sier HR-direktør Line Beate Jebsen i MENY. 

Trainee-kullet 2024/2025 hadde oppstartssamling tirsdag 27. august.
Trainee-kullet 2024/2025 hadde oppstartssamling tirsdag 27. august. Roar Sjåvåg/MENY

Hele 65 talenter har i år søkt seg til MENYs trainee-program, og nivået på søkerne er svært høyt. Det har vært en krevende utvelgelsesprosess.
- Jeg tror trainee-programmet er populært blant annet fordi mange av våre nåværende butikkledere har gjennomført det, noe som viser at programmet åpner for nye muligheter og mer ansvar. At det er så mange unge som ønsker å gjøre karriere innen dagligvare generelt og hos MENY spesielt er svært gledelig, sier Jebsen.

Bidratt til flere kvinnelige ledere
For første gang har traineekullet en overvekt av kvinner, 12 av totalt 20.
- Vi har i mange år jobbet med å få flere kvinnelige ledere i butikk, og trainee-programmet har vært et viktig verktøy inn i denne ambisjonen, sier Jebsen.

I dag er 44 prosent av butikkens ledertrio, det vil si butikksjef, assisterende butikksjef og ferskvaresjef, kvinner. Målet er 50 prosent. Disse tre stillingene innebærer store og krevende ansvarsområder med fokus på vareflyt, personalhåndtering, kremmerskap, økonomistyring og kundetilfredshet.
- Jeg opplever at det eksternt er mangelfull forståelse for tyngden i lederansvaret i store utvalgsbutikker som MENY, sier Jebsen som mener at MENY nå er godt rigget for å nå målet om 40 prosent kvinnelige butikksjefer, mot ca. 30 prosent i dag.

Sikre matfaglig kompetanse
Årets kull består av åtte som i dag jobber i ferskvaren i MENY. Det er ikke tilfeldig.
- MENY skal være best på utvalg, ferske råvarer, matkunnskap og matglede. Det er derfor viktige å utvikle ansatte som har matfaglig bakgrunn eller fagbrev innen sjømathandler, butikkslakter, ferskvarehandler og lignende, sier Jebsen.


Fakta om trainee-programmet

  • Oppstart i august, et 12 måneders program for å bli gode ledere i butikkfaget
  • Består av to retninger: butikk-trainee og ferskvare-trainee
  • 20 deltakere fra ulike regioner
  • Kombinasjon av samlinger og personlig veiledning


DELTAKERE

Fornavn

Etternavn

Stilling

MENY-butikk

Tuva

Halvorsen

Assisterende ferskvaresjef

MENY Rona

Marte

Delin

Avd.leder netthandel

MENY Grimstad

Sigita

Zvirbule

Kolonialansvarlig

MENY Kuben

Karoline

Holter

Ferskvaremedarbeider

MENY Holmestrand

Nathalie

Forland

Fiskeansvarlig

MENY Sartor

Halldis Freyja

Halldorsdottir

Butikkmedarbeider

MENY Vestkanten

Ingrid Florhaug

Landøy

Bakeriansvarlig

MENY Solsiden

Ole Nicolai

Myrvold Jørgensen

Fiskeansvarlig

MENY Lambertseter

Julie

Myhra

Assisterende butikksjef

Meny Bjølsen

Aksel

Eriksen

Assisterende ferskvaresjef

MENY Åråsen

Kari

Myrholmen

Avdelingsleder i frukt&grønt

MENY Tveita

Heidi

Isfeldt

Ferskvaresjef

MENY Frogner

Steffen-Birger Malmin

Josdal

Ferskvaresjef

Helgø MENY Sola

Ellen Lovise

Ingulstad

Meieri- og fryseansvarlig

MENY Flåtten

Jurgen

Bonett

Assisterende butikksjef

MENY Farmandstredet

Andrine

Sommer

Assisterende Butikksjef

MENY Stadiontunet

Christoffer

Schwabe

Avdelingsleder Kolonial

MENY Bryn

August

Bjørnevik

Låseansvarlig

MENY Tangen

Bihyar

Salim

Fiskeansvarlig

MENY SKØYEN

Henning

Solberg

Butikkmedarbeider

MENY Holmestrand

Kontakter

Bilder

Trainee-kullet 2024/2025 hadde oppstartssamling tirsdag 27. august.
Trainee-kullet 2024/2025 hadde oppstartssamling tirsdag 27. august.
Roar Sjåvåg/MENY
Last ned bilde
Line Beate Jebsen, HR-direktør i MENY, ønsker årets traineer velkommen til et spennende og lærerikt år.
Line Beate Jebsen, HR-direktør i MENY, ønsker årets traineer velkommen til et spennende og lærerikt år.
Roar Sjåvåg/MENY
Last ned bilde

Om oss

MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 185 butikker og en omsetning på over 20 milliarder kroner i 2023. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. .

MENY har stort utvalg, masse ferskvarer og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Mer enn 9 200 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.

Følg pressemeldinger fra MENY

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra MENY

«Redd matkornet» til topps i Norges største lokalmatpris20.9.2024 10:53:28 CEST | Pressemelding

Holli Mølle mottar kr. 300 000 som vinner av MENYs Matskattstipend 2024 for å sikre at matkorn ikke ender som dyrefôr. Økt selvforsyning og flere norske mel- og brødprodukter, begeistrer juryen med landbruks- og matministeren i spissen. Hanasand Gartneri får kr. 200 000 for å utvikle en tomatserie laget av overskuddstomater, mens Gaardsbrenneriet får kr. 100 000 for å utvikle alkoholfrie cocktails.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye