Statens vegvesen

Stenger ene løpet i Damsgårdtunnelen i helga

Del

Tunnelløpet inn til sentrum fra vest blir stengt fra fredag kveld og frem til mandag morgen grunnet gravearbeid under oppgraderinga.

Gravemaskiner er i ferd med å grave tilbake vegen utenfor Damsgårdtunnelen. Bildet er tatt forrige gang et løp måtte stenges.
Rv. 555 må graves over på vestsida av Damsgårdtunnelen, for å legge ned nye rør og ledninger som skal krysse vegbanen. Løpet mot sentrum må derfor stenges gjennom helga. Foto er fra sist gang et kjørefelt måtte krysses. Statens vegvesen

- Vi er kommet langt i oppgraderinga av Damsgårdtunnelen, og følger fremdriftsplanen. Men for å komme oss videre i arbeidet, blir vi dessverre nødt til å stenge det ene løpet helt kommende helg, sier byggeleder Lennart Strøm i Statens vegvesen.  
Tunnelen stenger fredag 30. august kl. 19:00 og åpner ikke igjen før mandag 02. september kl. 05:30.
- Vi i Statens vegvesen er smertelig klar over at vil medføre store trafikale utfordringer,  og derfor oppfordrer vi folk til å begrense kjøring denne helgen. De som er nødt til å kjøre, ber vi velge omkjøringsvei via Knappetunnelen, ta av mot Straumeveien (Krambua) og videre ned Fjøsangerveien (E39) for å komme til sentrum og videre nordover.
Hvis for mange velger å kjøre inn mot tunnelen og alternative omkjøringsveier, vil dette medføre trafikkaos. 

Skal grave på tvers av vegen

I løpet av helgen må veien graves over utenfor tunnelportalen på vestsiden.
- Det skal legges ned trekkerør for elektriske anlegg, avløpsrør som går til renseanlegg og vannrør som skal forsyne brannvannsuttak inne i tunnel. Dette er arbeid som vi ikke får gjort mens trafikken går, sier byggeleder Strøm.

Oppgraderinga av Damsgårdtunnelen har pågått siden i fjor høst, og mye arbeid er utført. Det har i første del av anleggsperioden blitt fokusert på arbeid i løpet fra sentrum mot vest.

- Vi har i dette løpet blant annet sprengt ut en havarinisje på ca. 90 meter, og vi har sprengt ut en stor fjellhall som går på tvers av tunnelløpet, ca. 28 meter inn, for å få plass til et nytt teknisk bygg som forsyner tunnelen med strøm og har styringssystem til alt sikkerhetsutstyr i tunnelen, sier Strøm.

Det er også sprengt ut åtte små nisjer for plass til brannvannsuttak. Det er montert nye lys og nødskap i dette løpet.

Fjernet utstyr i løp mot sentrum

Like før ferien startet arbeidet i løpet mot sentrum, og her har entreprenøren fjernet gammelt utstyr som belysning, oppheng for belysning og ellers gammelt utstyr som skal fornyes.

Det  pågår montering av nye brannvannsuttak for brannvesenet, det er støpt betongkant gjennom hele løpet på begge sider for å få plass til alle kabler og rør som må til, nye oppheng for lys/kamera/etc. og lys i tunnel er under montering. Det er satt opp tre tekniske bygg, ett inne i tunnelen og ett ute på hver side.

Oppgraderinga av tunnelen skal være fullført innen høsten 2025.

Kontakter

Bilder

Foto viser oversikt over anbefalt omkjøringsrute  via Knappetunnelen, Straumeveien mot Krambua og ned Fjøsangervegen mot sentrum.
Statens vegvesen anbefaler omkjøringsrute via Knappetunnelen, Straumeveien mot Krambua og ned Fjøsangervegen mot sentrum i perioden tunnelløpet er stengt.
Statens vegvesen
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye