Statens vegvesen

Lyser ut bygging av E134 Oslofjordforbindelsen – byggetrinn 2

Del

Statens vegvesen har kunngjort konkurranse om bygging av E134 Oslofjordforbindelsen – byggetrinn 2.

E134 Oslofjordforbindelsen sett fra Verpen.
E134 Oslofjordforbindelsen sett fra Verpen. Statens vegvesen

Kontraktsarbeidet omfatter prosjektering og bygging av Oslofjordforbindelsen byggetrinn 2, totalt ca. 14 km veg. Prosjektet er en utvidelse av dagens vei fra to til fire felt. Arbeidene omfatter blant annet nye løp i Oslofjordtunnelen, Frogntunnelen og Vassumtunnelen, nye tunnelportaler, flere større bruer og omlegging av kryssområder. Kontrakten skal gjennomføres med modellbasert prosjektering. Prosjektet omfatter også oppgradering av dagens tunneler på strekningen.

– Vi er glade for at vi nå kan lyse ut kontrakten for ny Oslofjordforbindelse. Vi håper på stor interesse fra leverandører som kan bidra til gode og klimavennlige løsninger for byggingen, sier delprosjektleder Vibeke Malvik. 

Dagens Oslofjordforbindelse åpnet i 2000, og er en viktig alternativ vegforbindelse utenom Oslo mellom E6 i Akershus og E18 i Buskerud. Et nytt løp vil gi bedre forutsigbarhet for godstransport og økt sikkerhet for trafikanter ved hendelser.

Kontakter

Anne-Grethe NordahlProsjektleder for E18 Ørje-Vinterbro, E134 Oslofjordforbindelsen byggetrinn 2 og Rv. 22 Hafslund-DondernStatens vegvesen/ Utbyggingsdivisjonen

Tel:97138386anne-grethe.nordahl@vegvesen.no

Lenker

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye