Statens vegvesen

Forsterkningsarbeid for Rv. 4 i Nittedal

Del

Nå starter forsterkningsarbeidene av en strekning på 200 til 300 meter fra krysset mot Gaustadgata og nordover Hadelandsveien.

Kart som markerer strekningen som skal forsterkes.
Kart som markerer strekningen som skal forsterkes. Kart: Statens vegvesen.

Det første som gjøres er å etablere en midlertidig omkjøringsvei.

Utbedrer vannhåndteringen  

Totalt er denne jobben beregnet til å ta cirka 6 uker. Arbeidene vil i hovedsak pågå på dagtid. 
 
Tidligere i sommer ble de 4 kilometerne mellom Kjul og Rotnes asfaltert, men asfalteringen av denne strekningen ble utsatt på grunn av behovet for forsterkning. 

– Det er vannhåndteringen som må utbedres på dette strekket. Det vil si stikkrenner, kummer og masseutskifting av nordgående kjørefelt. Dette er viktig å få utført før vi legger ny asfalt, sier prosjektleder Anders Sveen i Statens vegvesen. 
 
Forsterkningsarbeidene er også viktig gitt erfaringene knyttet til ekstremvær, blant annet med uværet Hans som bakteppe: 

– Når vi gjør tiltak i forkant, kan vi forhåpentligvis hindre at ekstremvær får så store konsekvenser for samfunnet og enkeltmennesker, understreker Sveen.

Må påregne kø og ventetid

– Det er viktig å forsterke vegen før asfaltering, slik at vi unngår å grave opp nylagt asfalt og må gjøre denne jobben på nytt senere, sier Sveen. 
 
Sveen understreker at dette er en veg med mye trafikk og at det må påventes mer kø og ventetid enn hva som er vanlig under anleggsperioden.

Vis hensyn og vær oppmerksom 

Statens vegvesen oppfordrer til at trafikantene viser hensyn og følger skilting og anvisninger. Sikkerheten for trafikantene og de som arbeider er det aller viktigste. 

Det anbefales å følge med på vegvesen.no eller Vegvesenets trafikk-app for oppdatert informasjon om trafikkavviklingen:  

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kart som markerer strekningen som skal forsterkes.
Kart som markerer strekningen som skal forsterkes.
Kart: Statens vegvesen.
Last ned bilde
Bilde som viser strekningen som skal forsterkes.
Fra Gaustadgata-krysset og nordover må Statens vegvesen forsterke vegen før den kan asfalteres på nytt.
Foto: Statens vegvesen.
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye