Grappa Musikkforlag AS

Adam Douglas med sjelfull hyllest til bestemor

Del

"Catherine The Great" er ute i dag, der mimrer han tilbake til tiden med sin omtenksomme og tøffe mormor. 

Foto: Tommy Kristiansen
Foto: Tommy Kristiansen

LYTT HER

Adam Douglas fortsetter å levere deilige feel-good låter i sjelfullt landskap, og med sin likefullt sjelfulle og sterke vokal synger han om "Catherine The Great" - ny singel ute i dag! Det er en rørende, myk og varm låt om en person som var akkurat det. Bestemor Catherine levde for å passe på menneskene rundt seg. Omtenksom og uselvisk, samtidig som hun var en tøff dame med tæl og bein i nesa. Rett og slett en bauta i familien. Nettopp derfor setter Douglas henne i samme lys som en annen sterk kvinnelig leder, den russiske Catherine II - Catherine The Great.

Inspirasjonen til låta kom da Douglas nylig ble tilsendt mange gamle bilder fra egen barndom, og oppveksten til foreldrene. Da startet mimringen. Det var merkbart lite bilder av mormor, noe som virkelig satte igang et dypere dykk i personlige minner. Bildene i hodet, brenner fortsatt like sterkt som de faktisk fysiske bildene. Adam forteller: 

- Jeg tror at nesten alle låtskrivere reflekterer rundt egne familier. Det har jeg gjort veldig mye. Da jeg kun fant få bilder av bestemor, begynte jeg å tenke og mimre videre på en dyp og meget takknemlig måte. Jeg har jo veldig mange minner av hun, og nesten hvert eneste minne er av hun som en uselvisk forsørger. Hele livet hennes var konstruert og basert rundt det å passe på alle andre liksom, bla meg. Ei utrolig snill (men ultra tøff) dame, som levde et hardt liv. Hun var opptatt av å sørge for at alle rundt henne hadde det så fint som overhodet mulig. Jeg tenkte, nå er det virkelig på tide å skrive, fortelle og synge om min bestemor Catherine.

Produksjonen er gjort med de dyktige musikere Ruben Dalen (trommer), Ruben Fredheim Oma (bass) og Thor Erik Fjellvang (keys), er kompet spilt inn live. I tillegg til blås av Magnus Bakken på både tenor og bariton saksofon, og Marius Henriksen-Haltli på trompet. Kor er av Ida Helena Brynildsen.Trommeslager Ruben Dalen har også fungert som recording engineer og co-produsent, og har også stått for miksingen. Innspilt i Urban Sound Studios i Oslo og Reva Recordings, Harestua. Master av Morgan Nicolaysen. 

Debuten til Douglas kom i 2015 som soloartist med albumet "I May Never Learn". Det var likevel ikke før han deltok i og vant Stjernekamp på NRK i 2017 at han virkelig sang seg inn i hjertene til det norske folk. Året etter slapp han det kritikerroste albumet "The Beauty & The Brawn" og har siden turnert land og strand rundt. I mars 2021 slapp han studioalbumet "Better Angels, og i fjor høst slapp han sitt fjerde album "Dancing for the Moon". - En variert plate som høstet mye positiv oppmerksomhet, der Douglas viser sin unike evne som artist til å skrive og formidle på en ektefølt og treffende måte.

Adam håper den nye singelen kan få lytterne i nostalgisk humør, og inspirere dem til å selv mimre litt tilbake. Smile litt, og huske deres egne besteforeldre. 

“Carrying all the burden, sparing us all the weight. Forever, I’ll be certain. And forever I’ll long for Catherine The Great”

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Tommy Kristiansen
Foto: Tommy Kristiansen
Last ned bilde
Foto: Tommy Kristiansen
Foto: Tommy Kristiansen
Last ned bilde
Cover "Catherine The Great"
Cover "Catherine The Great"
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Andre språk

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye