Sopra Steria

200 nyutdannede med fast konsulentjobb

Del

– Det føles litt som å starte på nytt studie, bare at det nå er voksenlivet, ler Liva Barka. Hun var én av 200 nyutdannede som hadde sin første arbeidsdag i Sopra Steria i august.

Liva Barka og Arild Grimstveit er to av 200 nyutdannede som starter som konsulenter hos Sopra Steria denne høsten.
Liva Barka og Arild Grimstveit er to av 200 nyutdannede som starter som konsulenter hos Sopra Steria denne høsten. Foto: Sopra Steria

I en av salene på Hotel Bristol sitter 200 spente fjes. De har sin første dag på jobb, og er i gang med det tre dager lange introkurset som Sopra Steria holder for alle nyansatte. De fleste kommer rett fra skolebenken, og er klare for å ta fatt på konsulentjobben.

En av dem er Liva Barka. Hun har studert lektor i realfag på NTNU, med master i matematikk. I tillegg har hun et årsstudium i IT.

– Jeg synes tall og logistikk er gøy og interessant. Jeg gleder meg til å utvikle meg som konsulent, og forbedre IT-ferdighetene mine, sier Liva, som skal jobbe med digitale plattformer.

Hun forteller at hun valgte å søke seg til Sopra Steria fordi hun har flere venner og kjente som har snakket bra om selskapet.

- Og da jeg så et innlegg fra Sopra Steria på Instagram, om at de var kåret til en av Norges beste arbeidsplasser, bestemte jeg meg for å søke, sier Liva. 

Maskinlæring og kunstig intelligens

Grunnen til at det er så mange nyansatte akkurat i august, er fordi det er da Accelerate-programmet til Sopra Steria starter opp. Det er et toårig program som alle nyutdannede, såkalte «graduate» i selskapet, får muligheten til å være med på. Accelerate-programmet sørger for at de nyutdannede utvikler seg gjennom en rekke kurs og sertifiseringer, samtidig som de får bryne seg på utfordringer hos store kunder innen både det private næringsliv og offentlig sektor.

– Det begynner å gå opp for meg at voksenlivet virkelig har begynt, nå som jeg har startet i min første fulltidsjobb. Men jeg føler meg godt ivaretatt, også er det ekstra betryggende å være en del av en stor gruppe med nyutdannede som går gjennom den samme overgangen, sier Arild Grimstveit.

Han har en mastergrad i informatikk fra NTNU, med spesialisering i programvaresystemer. Derfor er jobben som programvareutvikler helt midt i blinken.

– I tillegg har jeg også et spesielt hjerte for maskinlæring, kunstig intelligens og virtual reality (VR), og er veldig spent på hvordan disse fagområdene kan, og vil, møtes i fremtiden, sier Arild.

Verdi for kundene

Målet er at de nyutdannede skal ut i prosjekt så fort som mulig, slik at de kan være med å skape verdi for virksomheter i både privat og offentlig sektor.

– De nyansatte har masse pågangsmot, og kommer inn med verdifull kunnskap og kloke tanker. Vi har masse å lære av hverandre, og vi ser på det som et viktig samfunnsoppdrag å være med å løfte fram disse dyktige, unge konsulentene i arbeidslivet, sier Solfrid Skilbrigt, HR- og strategidirektør i Sopra Steria.

Det gjør også flere av kundene.

– Det å få nyutdannede i oppdrag er veldig verdifullt. Jeg vil oppfordre andre bedrifter til å gjøre det samme, uttalte kommandørkaptein Hege-Anita Wessel i Forsvarsmateriell tidligere i sommer. 

Les hvorfor Forsvarsmateriell mener det er verdifullt med nyutdannede i prosjekt!

Sosialt på jobben

Og det er nettopp det, å få bidra inn i arbeidslivet, både Liva og Arild også gleder seg til.

- Jeg ser frem til å være en liten, men viktig del av en større leveranse som bidrar til å løse problemer og utfordringer for andre. I tillegg er jeg spent på å jobbe i et utviklerteam med erfarne utviklere på et omfattende prosjekt for en stor kunde, sier Arild.

I tillegg er både han og Liva spent på alt det sosiale arbeidslivet bringer med seg. Sopra Steria har nemlig 80 forskjellige sosiale grupper, med alt fra brettspill til tennis. I tillegg er det stort fokus på kompetanseutvikling med flere kurs og ulike faggrupper alle kan være med i.

- Jeg gleder meg til å utvikle nettverket mitt og alt det sosiale som skjer i Sopra Steria. Her er det masse aktiviteter og sosiale grupper jeg gleder meg til å teste ut, avslutter Liva.

Rett%20fra%20skolebenken%20og%20ut%20i%20jobb%21%20200%20nyutdannede%20hadde%20sin%20f%F8rste%20dag%20i%20fast%20jobb%20hos%20Sopra%20Steria%20i%20august.
Rett fra skolebenken og ut i jobb! 200 nyutdannede hadde sin første dag i fast jobb hos Sopra Steria i august. Foto: Sopra Steria

Kontakter

Bilder

Liva Barka og Arild Grimstveit er to av 200 nyutdannede som starter som konsulenter hos Sopra Steria denne høsten.
Liva Barka og Arild Grimstveit er to av 200 nyutdannede som starter som konsulenter hos Sopra Steria denne høsten.
Foto: Sopra Steria
Last ned bilde
Rett fra skolebenken og ut i jobb! 200 nyutdannede hadde sin første dag i fast jobb hos Sopra Steria i august.
Rett fra skolebenken og ut i jobb! 200 nyutdannede hadde sin første dag i fast jobb hos Sopra Steria i august.
Foto: Sopra Steria
Last ned bilde

Om Sopra Steria

Sopra Steria er Norges ledende konsulentselskap innen digitalisering, innovasjon og bærekraft. Selskapet har gjennom en årrekke vært rangert som en av Norges beste arbeidsplasser. Som et av Europas største konsulentselskaper, bistår Sopra Steria store private selskaper og offentlige virksomheter med deres omstilling.  

Selskapet er opptatt av å skape verdi for sine kunder og samfunnet, og har som mål å skape en bedre og mer bærekraftig fremtid. 

Sopra Steria har 56 000 medarbeidere i 30 land, og hadde en omsetning på € 5,8 milliarder i 2023. I Norge sørger 3300 medarbeidere for en årlig omsetning på over 5,2 milliarder kroner i 2023. Selskapet har kontorer i Oslo, Stavanger, Trondheim, Bergen, Drammen, Hamar, Fredrikstad, Kristiansand og Tromsø. 

Følg pressemeldinger fra Sopra Steria

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Sopra Steria på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Sopra Steria

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye