Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV)

Taktskiftet i totalverdien fortsetter inn i 2. kvartal

Del

Totalverdien i 2. kvartal 2024 ble 21,1 milliard kroner på registrerte personbiler, en nedgang på 0,8 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Økonomisk usikkerhet og økte levekostnader antas å ha ført til at flere husholdninger prioriterer kjøretøy som er billigere i innkjøp og har lavere driftskostnader.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Noen hovedpunkter i OFV Verdirapport – 2. kvartal 2024:

Personbiler

  • Gjennomsnittsprisen på nyregistrerte biler fortsetter å falle. Økonomisk usikkerhet gjør at behovet til bilkjøpere dekkes ut fra egenskaper og lommebok mer enn med hjertet.
  • Bilprisene gått ned med 1,3 %. Prisreduksjonen reflekterer et konkurransepreget marked, og lavere priser kan fortsette å bidra til å stimulere bilsalget i kommende måneder.

Varebiler

  • Totalverdien for varebiler endte på 6,2 mrd kroner i 2. kvartal. Dette er en økning på +1,4 mrd kroner sett mot samme periode i fjor.
  • Næringsandelen ble på hele 99,3% for varebiler, en økning på 0,2 prosentpoeng mot samme periode i fjor.
null

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Om OFV

Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) er en politisk uavhengig medlemsorganisasjon som arbeider for tryggere, bedre og mer effektive veier i Norge. OFV publiserer statistikk om bilsalget og kjøretøyparken, og har Norges beste database med priser og data på alle nye biler og motorsykler.

Opplysningsrådet for Veitrafikken
Wergelandsveien 1 - 3
0167 Oslo

www.ofv.no

Følg pressemeldinger fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV)

Årlig prislapp for køen på E6 Nord: 1,25 milliarder kroner4.7.2024 08:48:54 CEST | Pressemelding

At folk stamper i bilkøer hver eneste dag, koster samfunnet dyrt. Oppdaterte beregninger Vista Analyse har gjort på oppdrag for Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV), viser at daglige køer på E6 Nord koster samfunnet 1,25 milliarder kroner i året. I rapporten er seks av de mest trafikkerte hovedveistrekningene inn og ut av Oslo analysert, og etter E-18 i Vestover, som har det høyeste samfunnsøkonomiske tapet, kommer E6 Nord.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye