Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV)

Taktskiftet i totalverdien fortsetter inn i 2. kvartal

Del

Totalverdien i 2. kvartal 2024 ble 21,1 milliard kroner på registrerte personbiler, en nedgang på 0,8 milliarder kroner sammenlignet med samme periode i fjor. Økonomisk usikkerhet og økte levekostnader antas å ha ført til at flere husholdninger prioriterer kjøretøy som er billigere i innkjøp og har lavere driftskostnader.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Noen hovedpunkter i OFV Verdirapport – 2. kvartal 2024:

Personbiler

  • Gjennomsnittsprisen på nyregistrerte biler fortsetter å falle. Økonomisk usikkerhet gjør at behovet til bilkjøpere dekkes ut fra egenskaper og lommebok mer enn med hjertet.
  • Bilprisene gått ned med 1,3 %. Prisreduksjonen reflekterer et konkurransepreget marked, og lavere priser kan fortsette å bidra til å stimulere bilsalget i kommende måneder.

Varebiler

  • Totalverdien for varebiler endte på 6,2 mrd kroner i 2. kvartal. Dette er en økning på +1,4 mrd kroner sett mot samme periode i fjor.
  • Næringsandelen ble på hele 99,3% for varebiler, en økning på 0,2 prosentpoeng mot samme periode i fjor.
null

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Om OFV

Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) er en politisk uavhengig medlemsorganisasjon som arbeider for tryggere, bedre og mer effektive veier i Norge. OFV publiserer statistikk om bilsalget og kjøretøyparken, og har Norges beste database med priser og data på alle nye biler og motorsykler.

Opplysningsrådet for Veitrafikken
Wergelandsveien 1 - 3
0167 Oslo

www.ofv.no

Følg pressemeldinger fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye