Miljøgrep: Kortere kassakvittering
I MENYs selvbetjentkasser kan du nå velge om du vil ha lang eller kort kvittering. Om alle velger kort, spares ca. 320 mil med papirkvittering – nesten Oslo-Tromsø tur-retur.
- Vi vil til livs all unødvendig engangsforbruk, noe papirkvittering er et eksempel på. Svært få ønsker full kvittering, så dette er sløsing med papir, sier bærekraftansvarlig Kenneth Skauge.
Besparelsen på å velge kort kvittering er i snitt på 20 cm pr kunde, og med 16 millioner årlige transaksjoner i selvbetjeningskassene utgjør det en kvitteringslengde på ca. 320 mil.
Skauge forklare at kundene, via betjeningsskjermen, huker av for kort eller lang kvittering. Den korte lever fortsatt, da den inneholder strekkoden som gjør at utgangsportene åpner seg.
Også i de betjente kassene går bruken av papirkvitteringer ned, da stadig flere takker nei til den.
MENY-kundene har fortsatt tilgang til alle kvitteringene sine, de samler seg i MENY-appen under «Sparing og kvitteringer».
- Vær klar over at kvitteringen må kastes som restavfall og ikke som papir. Det fordi den er varmebehandlet, sier Skauge.
Store og små grep
Skauge forteller at MENY er opptatt av å ta grep for å unngå sløsing, blant annet i bruk av emballasje, plast og papir. Eksempelvis er plastposene til både butikkstekt brød og frukt blitt tynnere og mindre og plastskålen under hjertesalat og gulerøtter fjernet. Mange kunder er blitt flinkere til å bruke handlenett, noe som gir en årlig besparelse på 15 millioner plastposer i MENY. Kanskje er neste skritt å oppmuntre enda flere til å velge refillprodukter og bruke gjenbrukspose også til frukt og grønt.
- Vi er langt fra i mål, men vi lover å kutte ned på unødvendig sløsing og finne bedre alternativer der endringer må til. Sammen med kundene redder vi verden bittelitt, sier Skauge.
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om oss
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 185 butikker og en omsetning på over 20 milliarder kroner i 2023. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. .
MENY har stort utvalg, masse ferskvarer og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Mer enn 9 200 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Her er finalistene i Norges største lokalmatpris3.7.2024 09:25:15 CEST | Pressemelding
Norsk tomat på boks, en norsk variant av risgrøt, skav av lavvorøkt reinstek, langtidsholdbar salatmiks i ukespose, alkoholfrie cocktails og en sorteringsmaskin som redder norsk matkorn og bidrar til flere brød bakt på norsk mel. Seks lokalmatprodusenter er i finalen i MENYs Matskattstipend og konkurrerer om 600 000 stipendkroner.
MENY lanserer kundeklubb20.4.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Med kundeklubben «MENY Mer» skal kundene pleies mer individuelt. – Vi må gi kundene mer av det de faktisk liker. Basert på tidligere kjøp skal de nå få flere og mere relevante tilbud, samt mer skreddersydd matinspirasjon, sier markedsdirektør Jørgen Normann-Larsen i MENY.
Nær halvering av matsvinnet21.3.2024 15:29:41 CET | Pressemelding
MENY har redusert matsvinnet med 45 prosent målt i tonn, mot 2015. I 2023 gikk matsvinnet ned med 11 prosentpoeng fra året før. – Vi er langt fra i mål, men glade for at vårt arbeid gir gode resultater, sier Unni Skjønhaug, driftsansvarlig for matsvinn i MENY.
MENY Revetal kåret til landets beste31.1.2024 14:50:46 CET | Pressemelding
MENY Revetal gikk igjen til topps i den høythengende MENY-kåringen «Årets butikk». – Å vinne prisen én gang er imponerende, å vinne for sjette gang skal ikke være mulig. At Norges råeste supermarked ligger i et lite tettsted i Vestfold, sier alt om dedikasjonen, presisjonen og atmosfæren til MENY Revetal, sier Vegard Kjuus, juryleder og MENY-sjef.
1 million matposer reddet fra søpla27.12.2023 09:00:00 CET | Pressemelding
MENY-kundene har nå totalt reddet en million poser med overskuddsmat, tilsvarende 1000 tonn, via appen Too Good To Go. – Kundene får god mat til en billig penge og vi unngår å kaste mat. En fin og viktig ordning, sier bærekraftsansvarlig Kenneth Skauge i MENY.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom