Miljøgrep: Kortere kassakvittering
I MENYs selvbetjentkasser kan du nå velge om du vil ha lang eller kort kvittering. Om alle velger kort, spares ca. 320 mil med papirkvittering – nesten Oslo-Tromsø tur-retur.
- Vi vil til livs all unødvendig engangsforbruk, noe papirkvittering er et eksempel på. Svært få ønsker full kvittering, så dette er sløsing med papir, sier bærekraftansvarlig Kenneth Skauge.
Besparelsen på å velge kort kvittering er i snitt på 20 cm pr kunde, og med 16 millioner årlige transaksjoner i selvbetjeningskassene utgjør det en kvitteringslengde på ca. 320 mil.
Skauge forklare at kundene, via betjeningsskjermen, huker av for kort eller lang kvittering. Den korte lever fortsatt, da den inneholder strekkoden som gjør at utgangsportene åpner seg.
Også i de betjente kassene går bruken av papirkvitteringer ned, da stadig flere takker nei til den.
MENY-kundene har fortsatt tilgang til alle kvitteringene sine, de samler seg i MENY-appen under «Sparing og kvitteringer».
- Vær klar over at kvitteringen må kastes som restavfall og ikke som papir. Det fordi den er varmebehandlet, sier Skauge.
Store og små grep
Skauge forteller at MENY er opptatt av å ta grep for å unngå sløsing, blant annet i bruk av emballasje, plast og papir. Eksempelvis er plastposene til både butikkstekt brød og frukt blitt tynnere og mindre og plastskålen under hjertesalat og gulerøtter fjernet. Mange kunder er blitt flinkere til å bruke handlenett, noe som gir en årlig besparelse på 15 millioner plastposer i MENY. Kanskje er neste skritt å oppmuntre enda flere til å velge refillprodukter og bruke gjenbrukspose også til frukt og grønt.
- Vi er langt fra i mål, men vi lover å kutte ned på unødvendig sløsing og finne bedre alternativer der endringer må til. Sammen med kundene redder vi verden bittelitt, sier Skauge.
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonssjef
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder
Om oss
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 185 butikker og en omsetning på over 20 milliarder kroner i 2023. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. .
MENY har stort utvalg, masse ferskvarer og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Mer enn 9 200 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
MENY mottar pris for inkludering av tidligere straffedømte13.12.2024 12:30:31 CET | Pressemelding
«Sammen for livet» har kåret MENY til «Årets Lionheart 2024». Prisen går til en arbeidsgiver som viser ekstra raushet og god inkludering. Fem tidligere innsatte har gjennom samarbeidet fått jobb i MENY.
Kombinert idrettsanlegg og MENY-butikk15.11.2024 11:24:18 CET | Pressemelding
MENY Gressbanen har spennende konstruksjon og er et innovativt samarbeidsprosjekt med idrettsklubben Ready. På taket ligger en idrettsbane. MENY satser offensivt i Oslo.
Nå kan du kjøpe norsk hvitløk!20.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
I høst finner du for første gang hvitløk dyrket i Norge i butikkhylla, nærmere bestemt i MENY. Dette er en spennende test for MENY, som har som mål å selge mest mulig norske landbruksvarer.
«Redd matkornet» til topps i Norges største lokalmatpris20.9.2024 10:53:28 CEST | Pressemelding
Holli Mølle mottar kr. 300 000 som vinner av MENYs Matskattstipend 2024 for å sikre at matkorn ikke ender som dyrefôr. Økt selvforsyning og flere norske mel- og brødprodukter, begeistrer juryen med landbruks- og matministeren i spissen. Hanasand Gartneri får kr. 200 000 for å utvikle en tomatserie laget av overskuddstomater, mens Gaardsbrenneriet får kr. 100 000 for å utvikle alkoholfrie cocktails.
Åpning av Norges råeste matvarehus12.9.2024 13:57:00 CEST | Pressemelding
12. september gjenåpnet Norges ledende og mest unike matdesinasjon; Jacobs Holtet i Oslo. - Vi skal ligge i front i matutviklingen og være best på ferske råvarer og spesialvarer i Norge. Disse ambisjonene har vært førende i hele ombyggingen, sier kjøpmann Terje Gjervang.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom