Grappa Musikkforlag AS

The Contenders er tilbake - Singelen «Hundre år» er ute nå! - En bluesy og 60s psychedelia-inspirert låt med et treffsikkert, steady og tungt groove fra kommende plate!

Del

Etter 30 år er endelig The Contenders tilbake med nytt album og konserter - album ute 23.august!

Foto: Roy Lønhøiden
Foto: Roy Lønhøiden

LYTT HER

The Contenders ble dannet i 1988 og fikk sin fullverdige besetning av opprinnelige Solør-karer i 1990. De startet opp som husband på legendariske Cruise Café i Oslo – inspirert av tidens americana- og roots-bølge og som en norsk variant av NRBQ, Sir Douglas Quintet, the Fabulous Thunderbirds, Los Lobos, Dr. Feelgood og Rockpile. Repertoaret var en blanding av “American Southern music”; New Orleans-rhythm & blues, Texas-blues og honky-tonk country-rock – først kjente og ukjente coverlåter, men med stadig flere egenskrevne sanger. Bandet fikk kontrakt med plateselskapet EMI (nå Warner) og spilte inn sin første LP «The Contenders» på fire dager i mars 1989.

I 1992 kom oppfølgeren «Radioland» som solgte 15 000 album, og singelen nådde førsteplass på den offisielle norske Topp 40-radiolisten. Samme år fikk the Contenders varme opp for Tom Petty & the Heartbreakers på to konserter i Sverige for tilsammen nesten 20 000 mennesker – et absolutt høydepunkt. I 1994 kom albumet «Amors Bil» der bandet debuterte med et helt album med norske tekster. Samme år spilte bandet på OL-scenen i Lillehammer sammen med DeLillos, der dobbeltkonserten fikk dobbel-6 på terningen av Dagbladet. Bandet roet ned aktiviteten utover 90-tallet, men har egentlig aldri offisielt lagt opp. 

Andre singel fra kommende album er "Hundre år", en bakoverlent blueslåt som er ute i dag. Og om det ikke er 100 år siden siste Contenders-album, så har det blitt 30 år - og 35 år siden det første - så det passer godt med en tekst som trekker linjer over flere år. Pianist og vokalist, Stein Kulseth, forteller:

- Som 60+ er det vanskelig å prøve å være "sint-ung-mann" uten bare å høres ut som "gretten-gammel-gubbe", og vi trives vel godt som relativt upolitiske. Grunnideen reflekterer over at det er lettere å ødelegge ting enn å bygge de opp, og det kan gjelde like godt på soverommet som i stortingssalen. Jeg har alltid hatt lyst til å ha med saxofon, og blande inn litt New-Orleans-vibber i musikken - og nå er vi så gamle at vi gjør som vi vil!

I anledning album-comeback i 2024 har the Contenders 12 låter klar for release 23. august. Inkludert en norsk versjon av Nick Lowes klassiske “(What’s so Funny ‘bout) Peace, Love & Understanding». Spilt inn i Kitchen Studio hos produsent Kim Edvard Bergseth (Amund Maarud, Bill Troiani, Malin Pettersen, Adam Douglas m. fl). The Contenders har premiere på nye låter på Americana-scenen på Notodden Bluesfest 2. august og vil gjøre flere giger utover høsten og neste år.

Albumet er en hyllest til levd liv og hva som fikk medlemmene til å begynne med alt de er ”in the first place”. Rockens historie og Americana-kulturen, satt inn i en norsk sammenheng og med et glimt i øyet. Bandet gjør fortsatt amerikansk musikk med norske tekster, og Stein fortsetter: 

- Det er mange gode grunner til det - den opprinnelige grunnen var at Bjørn solgte oss på ideen om norske tekster til 1994s "Amors bil". Jeg fant fort ut at jeg både sang bedre og klarte å skrive mer interessante tekster på norsk - etter det har vi ikke sett oss tilbake.

Bandet består av: Stein Kulseth: Piano og vokal, Bjørn Kulseth: Gitar og vokal, Bjørn Nilsen: Gitar, Odd Eirik Fleischer: Bass, Per Ivar Stræte: Trommer, Kåre Rognsaa: Saxofon, Audun Os: Saxofon

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Cover Hundre år
Cover Hundre år
Last ned bilde
Foto: Roy Lønhøiden
Foto: Roy Lønhøiden
Last ned bilde

Lenker

Om Grappa Musikkforlag

Grappa Musikkforlag A/S ble etablert i 1983 og er et av Norges største uavhengige plateselskap. I år 2023 har Grappa 40 års jubileum. 

Grappa Musikkforlag har gitt ut over fire tusen album spredt på ulike labler. Foruten Grappa som favner viser og pop, så utgis klassisk musikk på Simax Classics, folkemusikk og verdensmusikk på Heilo, blues og country på Blue Mood og jazz på Hubro.

Grappa samarbeider med Egmont Kids Media Nordic AS om utgivelse av barnemusikk gjennom Barneselskapet. Grappa samarbeider med Norsk Jazzforum om innspilling og utgivelse av norsk jazz på Odin. Grappa har også et tett samarbeide med Rune Grammofon og Drabant Music.

Følg pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Grappa Musikkforlag AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Grappa Musikkforlag AS

Første singel fra Marius Neset og Leif Ove Andsnes nye album ute i dag!28.6.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding

Den 20.september 2024 er vi stolte av å presentere verdenspremiereinnspillingen av samarbeidet mellom saksofonist og komponist Marius Neset og pianist Leif Ove Andsnes, to av verdens fremste utøvere innen henholdsvis klassisk musikk og jazz. Første singel fra prosjektet er åpningssporet Who We Are part 1: Beginning, med Ingrid Neset (fløyte) og Louisa Tuck (cello), hentet fra bestillingsverket «Who We Are» for Leif Ove Andsnes' Rosendal Kammermusikkfestival.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye