Høyskolen Kristiania

Ny dekan på Kristiania

Del

Ahmet Soylu er professor i informatikk og går fra OsloMet til jobben som dekan for School of Doctoral Studies ved Kristiania.

Professor Ahmet Soylu.
Professor Ahmet Soylu. Foto: Mehdi Zarei, OsloMet

Ahmet Soylu blir ny dekan for School of Doctoral Studies (SDS), avdelingen som eier og er ansvarlig for doktorgradsutdanningen ved Kristiania.

Soylu leder i dag gruppen for innovasjon, digital transformasjon og bærekraft ved OsloMet, og har solid forskerbakgrunn fra Norge og flere anerkjente europeiske institusjoner.

– Jeg ønsker å ta denne jobben fordi den representerer en unik mulighet til å være med å forme fremtidens doktorgradsutdanning ved Kristiania – og å bidra til Kristianias ambisjon om å bli akkreditert som Norges første uavhengige universitet, sier Ahmet Soylu.

Vil bidra til høy forskerkvalitet

Soylu er utdannet dataingeniør ved Isik University i Tyrkia, og har en doktorgrad i informatikk fra University of Leuven. Han har vært postdoktor i informatikk ved Universitet i Oslo, professor ved Institutt for datateknologi på NTNU og gjesteforsker ved University of Oxford. Forskningen hans omfatter blant annet digital transformasjon, stordata, og dataintegrasjon.

– Rollen som dekan på Kristiania gir meg anledning til å bruke min omfattende erfaring innen forskning og akademisk ledelse, til å fremme forskningskvalitet, innovasjon, og tverrfaglig samarbeid. Jeg ser på denne stillingen som en naturlig progresjon i min karriere, hvor jeg kan påvirke og støtte både fakulteter og studenter på deres akademiske reise, sier han.

Verdifull kompetanse

– Ahmet har en spennende og solid forskerbakgrunn. Jeg er veldig fornøyd med at han har takket ja til å lede School of Doctoral Studies, og arbeidet med å legge til rette for at Kristianias kandidater får en forskerutdanning av høy internasjonal kvalitet. Både hans formelle kompetanse, strategiske evner og erfaring som forskningsleder blir verdifullt for Kristiania, sier rektor Trine J. Meza.

 Soylu oppfatter Kristiania som en utdanningsinstitusjon med en dynamisk og fremtidsrettet tilnærming til utdanning og forskning. – Kristianias engasjement for innovasjon, studentfokus og samfunnsbidrag er verdier som resonnerer sterkt med meg, og jeg er ivrig etter å bidra til videre vekst og suksess, sier han.

Ahmet Soylu tiltrer stillingen som dekan ved Kristiania 1. oktober i år.

Kontakter

Om Kristiania

  • Kristiania er en ideell og uavhengig stiftelse hvis formål er undervisning og forskning. Alt økonomisk overskudd brukes til å styrke høyskolens fag- og læringsmiljø.
  • Kristiania har bidratt til sosial mobilitet siden 1914. Da startet vår grunnlegger Ernst G. Mortensen Norsk Korrespondanse (NKS), en brevskole som gjorde utdanning mulig for unge og eldre i bygd og by over hele landet.
  • Kristianias misjon er den samme i dag: Å gi utdanning til alle, uansett hvor de bor, til nytte for den enkelte og samfunnet.
  • Har over 16.000 studenter, cirka 800 ansatte, med utdanningstilbud i Oslo, Bergen og på nett.
  • Over 3 millioner har fått utdanning hos oss siden 1914, og i 2024 feirer vi 110 år.
Høyskolen Kristiania rød logo

Følg pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Høyskolen Kristiania på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Høyskolen Kristiania

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye