Horst og Fjell selger mer enn Nesbø

Del

Krimromanen «Skriket» topper bestselgerlista, er solgt til utlandet for et sjusifret beløp, og de gode anmeldelsene strømmer på.

Foto: Christopher Helberg
Foto: Christopher Helberg

Det nye samarbeidsprosjektet til Jan-Erik Fjell og Jørn Lier Horst, krimromanen «Skriket», har fått bein å gå på. I dag ligger boka på førsteplass på bestselgerlista, og bokhandlene melder om at «Skriket» er blitt revet vekk fra hyllene. Nå er trykkeriet i gang med et nytt hasteopplag.

«Skriket» er allerede solgt til seks land. Det tyske forlaget Blanvalet kjøpte rettighetene i en tre-bok-avtale verdt et sjusifret beløp. Lignende avtaler er inngått med forlag i Polen, Estland, Slovakia, Danmark og Serbia. Salomonsson Agency røper at det også er stor interesse i andre land, og forhandlingene pågår.

Forfatterduoen er enormt populær, både her til lands og i resten av verden. Forfatterskapene utgis i over 40 land, og til sammen har de et opplag på svimlende 12 millioner bøker.

Strålende anmeldelser

Kritikerne setter «Skriket» høyt. I Dagbladet får boka terningkast 5, og Cathrine Krøger synes hovedpersonene er originale og serien spenstig. Terningkast seks får duoen både i Tvedestrandsposten og i Randaberg24, og boka kalles et mesterstykke og samarbeidet beskrives som det beste som har hendt norsk krimlitteratur. I Fredriksstad Blad mener Erik A. Pedersen at krimtoppene leverer nytenkende og skarpt, og gir boka en femmer.

Inspirert av true crime

«Skriket» følger Markus Heger, som oppsøker åsteder for både gamle og nye krimsaker. Fra sitt podkaststudio i en bobil gjenforteller han historiene og deler sine funn. «Skriket ingen hørte» skulle bli en serie om sju år gamle Leah Forsberg som forsvant fra Fagernes for 15 år siden, men det ble bare én episode. Når en ny jente forsvinner, blir saken igjen aktuell.

Om forfatterne

Jørn Lier Horst er en av Nordens mest suksessrike krimforfattere. Bøkene hans er utgitt i mer enn 40 land. Horst er kjent for serien om politietterforsker William Wisting og barnebokserien om Detektivbyrå nr. 2. Han har mottatt flere priser, deriblant Rivertonprisen, Glassnøkkelen og The Petrona Award.

Jan-Erik Fjell vant Bokhandlerprisen for debuten «Tysteren», og er en kritikeryndling solgt til 15 land. Fjell er kjent for sine fengslende og komplekse krimfortellinger, og «Skriket» lover å bli en ny suksess i rekken.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Christopher Helberg
Foto: Christopher Helberg
Last ned bilde
Foto: Christopher Helberg
Foto: Christopher Helberg
Last ned bilde
Foto: Christopher Helberg
Foto: Christopher Helberg
Last ned bilde
UTSOLGT! Nye bøker hastetrykkes!
UTSOLGT! Nye bøker hastetrykkes!
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye