Alle elsker norske jordbær
Nå bugner det av norske jordbær i butikkene og en ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser at 95 % av befolkningen ser frem til å spise norske jordbær, og hele 88 % synes de norske jordbærene er best på smak (1).

Fantastisk sesong
Årets sesong startet med forventninger om store mengder bær grunnet den varme mai-måneden, men det kjøligere været i juni har gitt bærene god tid til å modne og det kjennes på smaken. De gode forholdene gir oss den søte og kjente smaken av norske jordbær.
Norske jordbær står sterkt blant nordmenn i alle aldre og den gode smaken på norske jordbær verdsettes høyest. Det å støtte norsk landbruk og lokal produksjon er andre viktige årsaker til å velge norske jordbær.
Sommerens godteri
Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra OFG oppfordrer alle til å nyte norske jordbær med god samvittighet.
– En neve jordbær dekker hele dagsbehovet for vitamin C og er i tillegg en kilde til folat og fiber. Det høye fiberinnholdet gjør at jordbær er godt for fordøyelsen og gir en god metthetsfølelse. Med andre ord, norske jordbær er en velsmakende og sunn måte å nyte sommeren på.
Jordbær passer ikke bare med fløte og is, men smaker utrolig godt i en frisk sommersalat og er nydelig som en bruschetta med sitronmellise og kremet balsamicokrem. Hvorfor ikke nyte sesongen til det fulle og ha jordbær på havregrøten eller i muslien også. Bare fantasien setter grenser for de fantastiske norske jordbærene.
-
Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført i felt av Respons analyse på oppdrag fra Opplysningskontoret for frukt og grønt, våren 2024.
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder




Lenker
Om oss
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Grøntløftet 2025 er i gang – Hele grøntnæringen samles for å inspirere til mer frukt og grønt på tallerkenen13.3.2025 13:16:15 CET | Pressemelding
I dag på OFGs fagdag i Bjørvika gikk startskuddet for Grøntløftet 2025 – et ambisiøst samarbeid som forener hele grøntnæringen i Norge for å få forbrukerne til å spise mer frukt og grønt. Med rundt 20 norske bedrifter og organisasjoner ombord, er målet å skape en betydelig endring i folks kostholdsvaner.
Volum og verdivekst i frukt- og grøntmarkedet13.3.2025 09:37:41 CET | Pressemelding
Den ferske frukt- og grøntstatistikken for 2024, viser en økning både i volum og verdi i frukt- og grøntmarkedet i Norge. Sammenlignet med 2023 har volumet av frisk frukt og grønt økt med 2 %, mens verdien har steget med 5,4 %.
Kiwi – mer enn bare bra for søvn20.2.2025 08:47:42 CET | Pressemelding
Du har kanskje hørt hypotesen om at kiwi kan ha en positiv effekt på søvn - men visste du at frukten har langt flere helsefordeler? Med sitt høye innhold av vitaminer, fiber og vitamin C, kan kiwi bidra til både god fordøyelse, et godt immunforsvar og sunn hud.
Tre grunner til at nyttårsforsettene ryker – og hva du kan gjøre i stedet7.2.2025 07:30:00 CET | Pressemelding
Når vi går inn i et nytt år, er motivasjonen høy for å spise sunnere og trene mer. En fersk undersøkelse viser at 8 av 10 ønsker å gjøre endringer i mat- og treningsvaner i 2025 (1). Likevel har 81 % forsøkt å endre matvanene sine tidligere – og de fleste ser utfordringer i horisonten.
Kosthold og trening: Kvinner satser på flere endringer – menn velger enkelt5.2.2025 10:04:36 CET | Pressemelding
En ny undersøkelse viser tydelige forskjeller mellom kvinner og menn når det kommer til mat- og treningsvaner i 2025. Mens kvinner planlegger flere varige endringer i kosthold og aktivitetsnivå, fokuserer menn i større grad på enklere tiltak som dietter og porsjonskontroll.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom