Samferdselsdepartementet

Eierskapet av Flytoget blir overført til Samferdselsdepartementet

Del

Eierskapet av Flytoget blir overført fra Nærings-og fiskeridepartementet til Samferdselsdepartementet. Overføringen av eierskapet til Flytoget AS har virkning fra 1. juli i år og er vedtatt ved kongelig resolusjon.

Foto: CF Salicath/Flytoget

– Nå samler vi eierskapet til statens to persontogselskaper Vy og Flytoget på ett sted. Med overføringen av eierskapet til Flytoget legger vi til rette for en mer helhetlig styring av jernbanesektoren og en samlet forvaltning av persontogselskapene som staten eier. Overføringen vil i seg selv ikk e føre til endringer for Flytoget, verken for passasjerene eller for selskapet, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.    

Helhetlig styring av jernbanesektoren
Både Vy og Flytoget driver sin persontogvirksomhet på Østlandet med utgangspunkt i en direktetildelingsavtale. Regjeringen har vedtatt å stoppe konkurranseutsettingen av persontogtjenester på Østlandet. En samling av eierskapet av statens to persontogselskap i Samferdselsdepartementet vil legge til rette for en mer helhetlig styring av statens persontogselskap.

Kontakter

Om oss

Samferdselsdepartementet har det overordnede ansvaret for rammevilkår for postvirksomheten, for luftfarts-, vei- og jernbanesektoren og for riksveiferjene.

Følg pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Samferdselsdepartementet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Samferdselsdepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye