ELKO

ELKO lanserer Nordens første Matter-termostat

Del

Den nye Matter-termostaten i ELKO One-serien er den første i sitt slag i Norden og kan integreres sømløst i smarthjem-systemer.

ELKO One Matter-termostat - fra ELKO
– Vår nye termostat i ELKO One-serien, er basert på Matter, en fellesstandard som sørger for at enheter fra ulike leverandører i et smarthjem-system kan snakke sammen, påpeker Therese Lund i ELKO. Foto: ELKO/Schneider Electric

– Vi er stolte av å presentere vår nye, brukervennlige termostat med Matter, en fellesstandard som sørger for at enheter fra ulike leverandører i et smarthjem-system kan snakke sammen. ELKO One Matter-termostaten gir brukere full kontroll over varmen i hjemmet. Den enkle installasjonen gjør den perfekt for både elektrikere og deres kunder, og de smarte funksjonene gir en behagelig og energieffektiv opplevelse, uttaler Therese Lund, ansvarlig for lanseringen av ELKO One.

– Som elektriker er du alltid på utkikk etter innovative løsninger for dine kunder. Vår nye ELKO One Matter-termostat er et perfekt eksempel på dette. Den tilbyr en rekke unike fordeler som gjør den til et attraktivt valg for både boligeiere og eiere av mindre bygninger og hoteller, fortsetter Lund.

Termostaten kontrolleres enkelt gjennom ønsket stemmeassistent eller app som fungerer både med iPhone og Android.

Ingen internett nødvendig for grunnleggende funksjoner

ELKO One Matter-termostaten fungerer også som en standard termostat uten tilkobling og kan enkelt stilles inn direkte fra enheten via den intuitive menyen. Enkelte funksjoner som tidsplan, åpent vindu deteksjon og manuell styring av temperatur er tilgjengelige uten smarthjem-hub.

Brukerne får også full kontroll med stemmestyring via appen:

– Den store fordelen til denne termostaten er at den kan integreres i Matter-kompatible smarthjem-systemer som brukere allerede har, som for eksempel Apple Home Kit, Google Home, Amazon Alexa og Homey. Hele familien kan styre termostaten med sin foretrukne stemmeassistent, enten de bruker Android eller iPhone, utdyper Lund. – Pass på at både HUB og mobil er oppdatert før du legger til termostaten for et smidigere oppsett.

Sikkerhet og personvern i fokus

Alt ved termostaten fungerer lokalt uten sky, noe som gir ekstra trygghet. Personvern ivaretas av plattformen brukeren velger, uten krav til registrering av et nytt system.

Termostaten har mulighet for barnesikring/lås og kan tilpasse seg dersom den oppdager åpne vinduer med "Open window detection".

Høy ytelse og fleksibilitet

Med sin 16 Ampere bryteevne kan termostaten håndtere belastninger på opptil 3680 Watt. Man kan velge mellom romføler, gulvføler eller maksvokter.

– Fordelene for elektrikerne er at termostaten er enkel å installere og sparer derfor tid og penger. Den er dessuten brukervennlig og funksjonsrik og vil være populær hos brukerne, avslutter Therese Lund.

************************

Matter: Fremtiden for smarthjemteknologi

Matter er en banebrytende standard, et universelt ‘språk’ for sømløs kommunikasjon og samhandling mellom smarte enheter i et smarthjem-system. Eksempler på dette er smart belysning, termostater og dørlåser.

Matter sikrer også kompatibilitet mellom forskjellige merker, sørger for at enhetene kan brukes trygt og at systemet kan skaleres etter behov med komponenter fra ulike leverandører.

ELKO One Matter-termostat er et av de første produktene på markedet som støtter denne standarden, og er dermed en fremtidsrettet løsning.

Matter-standarden er utviklet gjennom et samarbeid mellom ledende teknologiselskaper og formalisert gjennom alliansen Connectivity Standard Alliance (CSA), tidligere kjent som Zigbee Alliance. Ledet av bransjegiganter som Apple, Google, Amazon, Samsung og Schneider Electric, markerer Matter at Google og Apple for første gang har gått sammen om en felles teknologisk satsning.

Nøkkelord

Kontakter

Stefania R. NilsenBrand, PR & Communication Manager

Stefania R. Nilsen er pressekontakt for generelle mediehenvendelser som angår ELKO.

Tel:98207384stefania.nilsen@elko.no

Bilder

ELKO One Matter-termostat - fra ELKO
– Vår nye termostat i ELKO One-serien, er basert på Matter, en fellesstandard som sørger for at enheter fra ulike leverandører i et smarthjem-system kan snakke sammen, påpeker Therese Lund i ELKO.
Last ned bilde
ELKO One Matter-termostat
ELKO One Matter-termostaten passer fint i moderne innredning.
Last ned bilde

Om ELKO

ELKO er Norges fremste leverandør av elektromateriell. Vi har levert stikkontakter, lysbrytere og annet elektromateriell til det nordiske markedet siden 1945.

Produkter fra ELKO kan du finne i de aller fleste norske hjem, installert av dyktige elektrikere, og derfor sier vi at «du har kjent oss hele livet». ELKO står for høy kvalitet og holdbarhet, samtidig som vi tilbyr innovative produkter med moderne design og funksjonalitet som er tilpasset våre kunders hverdag - og morgendag.

Følg pressemeldinger fra ELKO

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ELKO på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ELKO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye