NHO Byggenæringen

Revidert budsjett: Boligpakke er godt nytt

Del

Regjeringen og SV er enige om revidert statsbudsjett. NHO Byggenæringen er glade for flertall om en egen boligpakke. - Vi trenger å bygge flere nye boliger, uttaler Nina Solli i NHO Byggenæringen. 

Nicolas Tourrenc

Boligpakken regjeringspartiene og SV lanserte i dag består av 3 mrd. kr. i økte utlånsrammer for Husbanken, bygging av flere studentboliger og 300 millioner til energieffektivisering. 

NHO Byggenæringen og Fellesforbundet har sammen slått alarm om situasjonen i byggenæringen og konsekvensene dette kan få for samfunnet. 

- Budsjettenigheten er bra for byggenæringen. Det at regjeringen og SV kommer med en egen boligpakke viser at man har lyttet til bedrifter og ansatte som har slått alarm. Det bygges fortsatt alt for få nye boliger, og det går ut over alle som trenger et sted å bo. Vi er fortsatt bekymret for at vi får en prisgalopp den dagen markedet tar seg opp, sier Nina Solli, adm. dir. i NHO Byggenæringen. 

Tall fra Boligprodusentene viser at vi styrer mot et underskudd på 40 000 boliger de kommende årene. Alle tiltak som kan bøte på dette er velkomment. Ordningene i Husbanken har vist seg å være treffsikre for å øke boligforsyningen. 

- Vi håper dette peker retning for statsbudsjettet for 2025. Den krevende boligsituasjonen er ikke løst med forhandlingene i revidert budsjett. Å øke Husbankens utlånsrammer er et godt virkemiddel, som bør forsterkes. Første anledning regjeringen har for å bidra ytterligere, er å endre utlånsforskriften rett over sommeren, fortsetter Solli.

I Boligpakken ligger også økt satsing på energieffektivisering, hvorav 50 millioner til kommunale bygg og 250 millioner til Enova. 

-For å lykkes med klimaomstillingen, er vi avhengig av mer kraft. Energieffektivisering av bygg er det raskeste og minst konfliktfylte vi kan gjøre for å frigjøre mer kraft og redusere behovet for nettutbygging. Nå har kommunene fått en tydelig beskjed om å gå foran i arbeidet med å kutte energibruk i egne bygg. Vi forventer ambisiøse bestillinger fra kommunene fremover, avslutter Solli.

For ytterligere kommentarer, kan Nina Solli nås på tlf. 976 62 773. 

Kontakter

Om NHO Byggenæringen

NHO Byggenæringen er en paraplyorganisasjon for 13 bransjer i byggenæringen som har over 3650 medlemsbedrifter og sysselsetter mer enn 76 000 ansatte. Vi ble etablert i 1997 og er i dag den tredje største landsforeningen i NHO.

NHO Byggenæringen organiserer industri og eiendomsbedrifter, samt utøvende håndverkere og entreprenører.

NHO Byggenæringen jobber for å bedre rammebetingelsene til medlemsbedriftene samt tilbyr veiledning i kollektiv og individuell arbeidsrett, tilgang på prognoser og annen rådgivning.

Følg pressemeldinger fra NHO Byggenæringen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Byggenæringen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NHO Byggenæringen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye