Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

NMBU tar grep mot lærermangelen

Del

Mangelen på realfagslærere i Norge er kritisk. Nå åpner NMBU for at du kan søke praktisk-pedagogisk utdanning selv om du ikke har master.

Bakgrunnen er at regjeringen foreslår å midlertidig fjerne mastergradskravet for å ta PPU, slik at også søkere med bachelorgrad kan bli lærere.

For å bli vurdert til PPU ved NMBU, trenger du en fullført bachelor i realfag og to års relevant arbeidserfaring.

– Vi ber aktuelle søkere om å registrere seg, slik at vi kan vurdere søkere frem til studiestart 2024. Du kan søke helt frem til 1. august, sier Hans Erik Lefdal, leder for Institutt for lærerutdanning og utdanningsvitenskap ved NMBU.

Søkere vil få svar senest 6. august. 

Kan søke overgang til PPU-master neste år

NMBU jobber også med å utvikle et toårig masterprogram med integrert PPU i realfag og naturbruk med oppstart høsten 2025.

– Hvis du blir tatt opp til PPU med bachelorgrad i år, vil du kunne søke overgang eller opptak til PPU-masteren fra 2025, og dermed bli lektor i løpet av to år, sier Lefdal.

Tilbudet ved NMBU gjelder med forbehold om at Kunnskapsdepartementet vedtar forskriften om midlertidig unntak fra kravet om mastergrad i sommer.

– Norge trenger flere gode realfagslærere, sier Siri Fjellheim, rektor ved NMBU.

 – Vi følger opp de politiske signalene med grep som kan iverksettes raskt. Vi håper at Kunnskapsdepartementet vedtar forskriftsendringen før sommerferien, slik at vi kan ønske flere nye PPU-studenter velkommen til høsten, avslutter hun.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Undervisning i matematikk
Undervisning i matematikk
Last ned bilde
Rektor Siri Fjellheim
Rektor Siri Fjellheim
Last ned bilde

Lenker

Om oss

NMBU har studier og forskning som møter de store globale spørsmålene om miljø, bærekraftig utvikling, bedre folke- og dyrehelse, klimautfordringer, fornybare energikilder, matproduksjon og areal- og ressursforvaltning.

Følg pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye