Norges Svømmeforbund

Snart klart for EM langbane og stup

Del

Mandag 17. juni starter EM langbane og stup i Beograd, Serbia. Seks svømmere og tre stupere er tatt ut til mesterskapet som skal kjempe mot de beste europeiske utøverne. EM avsluttes søndag 23. juni. 

Norges Svømmeforbund

EM langbane: 17.-23. juni

Deler av svømmelandslaget kommer fra en to ukers treningsleir i Calella, Spania. Der har de også fått testet formen under Mare Nostrum i Barcelona. Trykk her for å se hele den norske troppen som er på plass i Beograd.

"Vi har vært gjennom en tøff treningsperiode de siste månedene med mye reising. Mange av utøverne fikk en gjennomkjøring under Mare Nostrum i Barcelona. Etter det var det to tøffe uker på treningsleir i Calella. Det ble sent avklart at EM langbane skulle arrangeres nå rett før sommeren, men vi bestemte oss for å delta. Alle seks svømmere har muligheter for å svømme seg til finaler og dette er også siste mesterskap for å ta OL-krav. Vi gleder oss til mesterskapet begynner, sier landslagssjef Petter Løvberg."

"Perioden nå inn mot EM har vært bra. Siden påske har vi vært nærmere 6 uker på reise med landslaget. Først i Flagstaff, deretter Mare Nostrum og til slutt Calella. Formen er i anmarsj og mine forhåpninger er å perse. Det blir et spennende EM, hvor jeg skal gjøre alt jeg kan for å være best på startblokken, sier landslagsutøver Markus Lie."

"Jeg har hatt en lang treningsperiode nå hvor jeg har lagt ned mye bra trening både i bassenget og på styrkerommet, og det ligger mange gode hardøkter i banken. De siste månedene har vært tøffe, men jeg tror jeg har utviklet meg mye både fysisk og mentalt, noe som er et stort pluss å ta med seg inn mot EM. 

EM langbane er mitt hovedmål denne sesongen, og mine forventninger er som alltid å få med seg noen gode personlige rekorder. Nå har jeg mer mesterskaperfaring som jeg håper kan være med på å gjøre meg enda bedre forberedt, sier landslagsutøver Silje Slyngstadli." 

EM i stup: 17.-23. juni

Våre norske stupere har den siste uken vært samlet i AdO og hatt mange gode treninger sammen der. De reiste ned til Serbia i dag, og deres første konkurransedag er på tirsdag. De får derfor noen dager med trening for å bli vant til utendørsanlegget. Se hvem som er med i troppen her.

"Vi har alltid et mål om finaleplasser. Det har de alle gode muligheter til å oppnå, og jeg vet de har nivået inne. Utendørs mesterskap er alltid litt ekstra spennende da romorientering uten vegger og tak er vanskeligere. Dette er likt for alle, og alt kan skje. Det blir også ekstrem varme i Beograd. Så her er det mange faktorer som spiller inn for å lykkes. Vi gleder oss til utfordringen, sier landslagstrener Espen Bergslien."

"Jeg ser virkelig frem til å reise til EM. Oppkjøringen inn mot EM har gått greit, til tross for mye skolearbeid og andre forpliktelser. Jeg ser på dette mesterskapet som en viktig del for forberedelsene mine inn mot EM jr. Dette er mitt siste år som junior, og jeg ønsker å fokusere på å levere sterke prestasjoner i juniorklassen dette året. Likevel har jeg ambisjoner om å nå finaler i alle høyder under EM i Serbia, og det er første gang jeg deltar i alle høyder i et så stort mesterskap. Dette blir spennende og jeg gleder meg veldig, sier landslagsutøver Isak Børslien."

"Oppkjøringen min inn mot EM har vært veldig bra og jeg gleder meg masse til mesterskapet. Det har vært gøy å trene med det norske laget igjen, og det har vært god lagånd nå i forkant av mesterskapet, sier landslagutøver Caroline Kupka."

Informasjon om de norske utøverne, øvelsene deres, skjema mv. finner du i vedlagte veiledning.

Nøkkelord

Kontakter

Espen Gilje BergslienNorges Svømmeforbund

Tel:9268 3731

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om oss

Norges Svømmeforbund er et særforbund i Norges Idrettforbund, som organiserer grenene svømming, stup, vannpolo, synkron og open water. Forbundet ble stiftet i 1910 og har i dag ca. 70.000 medlemmer i 290 klubber over hele landet.

Norges Svømmeforbund er en organisasjon som skal arbeide for at alle mennesker gis muligheter til å utøve svømmeaktivitet ut fra sine ønsker og behov.

Norges Svømmeforbund skal være en positiv verdiskaper for individ og samfunn, og en ledende organisasjon for å fremme svømmeaktiviteter og livredning. Norges Svømmeforbunds arbeid skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd.

Følg pressemeldinger fra Norges Svømmeforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Svømmeforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges Svømmeforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye