Fair Group

Fair Group fortsetter veksten - kjøper opp faktura- og inkassoselskapet Maik AS fra Fredrikstad Energi AS

Del

Fair Group AS har på kort tid vokst til å bli Norges femte største distributør av fakturaer og tredje største inkassoselskap målt i oppdrag. Nå styrker selskapet sin posisjon i markedet for faktura- og inkassotjenester ytterligere, utvider tjenestetilbudet og tar en ledende posisjon i energisektoren, gjennom oppkjøp av Maik AS. Selskapet var tidligere eid av Fredrikstad Energi AS.

Rune Heimstad i Fair Group (t.h.) og Mona Askmann i Fredrikstad Energi har signert avtale om oppkjøp av faktura- og inkassoselskapet Maik.
Rune Heimstad i Fair Group (t.h.) og Mona Askmann i Fredrikstad Energi har signert avtale om oppkjøp av faktura- og inkassoselskapet Maik. Foto: Brian Furnes/Fair Group

- Vi er svært fornøyde med at Maik blir en del av Fair Group, som et sterkt bidrag til vår vekststrategi og til våre langsiktige mål om å diversifisere og styrke vår portefølje. Samtidig viser oppkjøpet at vi evner å ta markedsandeler mens andre sliter. Dette posisjonerer Fair for å kunne vinne større kontrakter fremover, sier styreleder i Fair Group, Rune Heimstad.

Fair Group har inngått en avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Maik fra Fredrikstad Energi. Selskapet arbeider for å tilby fremtidsrettede energitjenester som bidrar til en grønnere og mer bærekraftig fremtid. Fair Group og Maik kommer begge fra utfordrerposisjoner i sine markeder, og sammen vil de få økt konkurransekraft og en bredere markedstilgang. Totalt vil det nye kombinerte Fair Group ha 55 ansatte, med hovedkontor på Løren i Oslo. Selskapet ledes av Christian Aandalen.

Norges raskest voksende

I 2018 ble Fair Group etablert av erfarne bransjefolk, med en ambisjon om å skape markedets beste kundereise og en mer rettferdig inkassomodell. Ved å tilby bærekraftige og innovative løsninger for faktura- og inkassotjenester, har selskapet raskt tatt markedsandeler.

- Inkassobransjen har over tid mislykkes i å utvikle bærekraftige og lønnsomme forretningsmodeller. Dette skyldes at man i for stor grad har oversett behovene til de som skylder penger, som ofte er sårbare grupper. Vi ser at vår tilnærming løser dette store, strukturelle problemet i bransjen vår, sier Rune Heimstad.

Selskapet opplever stor oppslutning rundt sin tilnærming, og omsatte i 2023 for nesten 80 millioner kroner. Med oppkjøpet av Maik anslår selskapet å lande en total omsetning på rett under 200 millioner kroner i 2024.

Fair Group har nylig fått intensjonal oppmerksomhet for sin veksthistorie. I april havnet Fair på Financial Times sin liste over Europas 1000 raskest voksende selskaper og kom på førsteplass i Norge. Dette er en bekreftelse på at jobben som er lagt ned for å skape en tydelig utfordrer i en tradisjonell bransje har gitt solide resultater.

Første uavhengige leverandør til energisektoren

Med oppkjøpet av Maik styrker Fair Group sin satsing mot oppdragsgivere i energisektoren og skaper en uavhengig leverandør i strømmarkedet. Kombinasjonen av Maiks bransjekunnskap og Fairs nyutviklede løsninger vil skape en bransjeleder.

- Fredrikstad Energi har over årene bygget opp Maik som et ledende bransjeselskap med en sterk forståelse og kompetanse for energiselskapers behov innen håndtering av avregning, kreditt og betaling. Denne kompetansen skal Fair og Maik nå videreutvikle sammen, og på den måten bli et naturlig førstevalg for selskaper i bransjen, sier Rune Heimstad.

Sammen skal Fair og Maik utvide leveransene til flere bransjer der oppdragsgiver selger abonnement baserte tjenester.

- Vi gleder oss over at Maik nå blir en del av Fair Groups videre satsning i Norge og Norden. Vi er stolte av det vi har oppnådd med Maik, og glade for at vi har funnet et godt hjem for Maik hvor alle de dyktige medarbeiderne kan fortsette å bidra og utvikle seg med sin kompetanse og erfaring som en del av Fair. Vi er trygge på at Fair og Maik sammen har gode forutsetninger for å kunne bli markedsledende og effektivisere tjenestetilbudet til både nye og eksisterende kunder, sier Mona Askmann, administrerende direktør i Fredrikstad Energi.

Nordiske ambisjoner

På tvers av Norden finnes de samme markedsdynamikkene og tilsvarende reguleringer som i Norge, hvor Fair har vokst frem i rekordfart. Selskapet har en klar strategi om å bli en tydelig nordisk leverandør av faktura- og inkassotjenester, og være et klart førstevalg for selskaper som har drift i to eller flere nordiske land. I første omgang jobber selskapet mot å etablere seg med fakturadistribusjon i Sverige denne sommeren.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Rune Heimstad i Fair Group (t.h.) og Mona Askmann i Fredrikstad Energi har signert avtale om oppkjøp av faktura- og inkassoselskapet Maik.
Rune Heimstad i Fair Group (t.h.) og Mona Askmann i Fredrikstad Energi har signert avtale om oppkjøp av faktura- og inkassoselskapet Maik.
Last ned bilde

Om Fair Group

Fair Group ble grunnlagt i 2018 og tilbyr faktura- og inkassotjenester. Konsernets distribusjonsdel, Fair Distribution, sender ut over 40 millioner klimakompenserte fakturaer årlig og fokuserer på høy digitalisering for raskere betaling og lavere klimaavtrykk. Inkassoselskapet Fair Collection er Norges raskest voksende, håndterer mer enn en million saker årlig, og tilbyr bærekraftige løsninger som sparte forbrukerne for over 10 millioner i gebyrer og salærer i 2023.

www.fair.no

Om Maik

Maik AS har siden 2003 levert faktura- og inkassotjenester for energibransjen, blant annet nettselskap, strømselskap og fjernvarmeselskap. Selskapet eies før oppkjøpet av Fredrikstad Energi, som sørger for utvikling, drift og vedlikehold av strømnettet i store deler av Østfoldregionen.

www.maik.no

Om Fredrikstad Energi

Fredrikstad Energi er et norsk energiselskap med hovedkontor i Fredrikstad, og har avdelinger på Vinterbro og Askøy. Konsernet, som sysselsetter rundt 100 medarbeidere, er eid av Fredrikstad kommune (51 %) og Hafslund-konsernet (49 %). Selskapet er kjent for sitt fokus på innovative energiløsninger  Fredrikstad Energi AS' visjon, «Steget foran», er en pådriver til å være ledende og innovative, og streber etter å forme fremtidens bærekraftige lokalsamfun.

www.fredrikstadenergi.no

Følg pressemeldinger fra Fair Group

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fair Group på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fair Group

Nesten 400 bedrifter gikk konkurs i Norge i april - 75 prosent flere enn i fjor. Og nå blir konkursene større.1.5.2024 06:00:00 CEST | Pressemelding

Returen fra påskefjellet ble en tøff affære for norske virksomheter med økonomiske utfordringer. Tall fra Fair Collection viser at hele 399 bedrifter gikk konkurs i april – en konkursvekst på hele 75 prosent sammenliknet med fjoråret. Konkursene er mer omfattende, og milliardverdier har gått tapt i årets fjerde måned. Samtidig mister 1611 ansatte jobben sin.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye