Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Dommen har falt: 4 av 10 vil ha dette til jordbær

Del

Varmen kom tidlig i år, og de norske jordbærene har inntatt butikkene tidligere enn ventet. Hva nordmenn nyter bærene sine med varierer, men det finnes én klar folkefavoritt, viser en ny undersøkelse av Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK). 

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter har spurt hva nordmenn liker til jordbær.
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter har spurt hva nordmenn liker til jordbær. MELK

Jordbær med fløte

Over dobbelt så mange foretrekker fløte til jordbær, enn iskrem og vaniljesaus. Det viser en landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Norstat for Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK).

Hele 39 prosent av respondentene svarer at de foretrekker fløte. Til sammenligning svarer 16 prosent at de foretrekker vaniljesaus, mens 18 prosent foretrekker iskrem til bærene sine. Noen foretrekker også melk, pisket krem, kvarg/rømme, men svært få spiser jordbær uten noe tilbehør.

- At fløte er favoritt på norske jordbær er ingen overraskelse. Søte bær og frisk og fyldig fløte er en uslåelig kombinasjon, og noe av det beste vi kan nyte om sommeren. Norske meieriprodukter er råvarer av høy kvalitet og god smak, derfor egner de fleste meieriprodukter seg godt i kombinasjon med sommerens bær, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i MELK.

Én landsdel skiller seg ut

Det er en tilnærmet lik prosentandel kvinner og menn som svarer at de foretrekker fløte, men menn ligger litt over. Og særlig én landsdel strekker seg mer etter fløtekartongen enn andre, nemlig Nord-Norge. 

I den nordlige delen av landet svarer nemlig hele 54 prosent at de vil ha fløte til jordbær. Til sammenligning opplyser 30 prosent i Oslo at fløte er favoritten, her er vaniljesaus nesten likestilt.

Undersøkelsen er gjennomført i uke 22, mai 2024. 1023 intervjuer.

null
null

Kontakter

Bilder

Last ned bilde
Last ned bilde
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter har spurt hva nordmenn liker til jordbær.
Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter har spurt hva nordmenn liker til jordbær.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter

Opplysningskontoret for melk og meieriprodukter (MELK) er landets fremste kompetansesenter for merkenøytral informasjon om melk og meieriprodukter. Vårt oppgave er å øke kunnskapen om melk og meieriprodukter basert på et faglig, vitenskapelig grunnlag. MELK besitter oppdatert faglig innsikt og analyser av ernæringsforskning, forbruksmønstre og holdninger. På melk.no finner du artikler, tips og råd, fakta og nyttige oppskrifter.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye