Lions Norge

Lions hedrer ildsjelen Rolf Josephsen med pris

Del

Lions Norges Frivillighetspris 2024 gikk til Rolf Josephsen og Game Norge for sitt utrettelig arbeid mot utenforskap blant barn og unge. Prisen består av et diplom og 100.000 kroner til formålet. 

Guvernørrådsleder (styreleder) i Lions Norge, Anne-Kathrine Fossum overrekker Lions Norges Frivillighetspris 2024 til leder i Game Norge, Rolf Josephsen. Kjell-Tore Andersen, til høyre, representerer forslagsstiller Lions Club Arendal.
Guvernørrådsleder (styreleder) i Lions Norge, Anne-Kathrine Fossum overrekker Lions Norges Frivillighetspris 2024 til leder i Game Norge, Rolf Josephsen. Kjell-Tore Andersen, til høyre, representerer forslagsstiller Lions Club Arendal. Lions Norge

Seks gode kandidater kjempet om årets frivillighetspris, og det var en ildsjel fra Arendal som fikk overrakt prisen på Lions Norges Riksmøte 25. mai 2024 (årsmøte). Rolf Josephsen er leder av den frivillige organisasjonen Game Norge.

Årets jury besto av Lions’ fem distriktsledere. De fremhever at Game Norge er et unikt konsept for å skape økt inkludering og aktivitetsglede i ungdomsmiljøene rundt om i landet, og slik motvirke de negative konsekvensene av utenforskap. Game Norge bygger på forskningsbasert kunnskap om fysisk aktivitet og psykisk helse, og samfunnsøkonomiske gevinster ved forebyggende tiltak.

Lions Norges Frivillighetspris skal gis som en støtte eller oppmerksomhet til en person eller gruppe som har gjort en spesiell og frivillig innsats for barn og/eller ungdom, og prisen er også en påskjønnelse for Josephsens forebyggende arbeid for barn og unge i flere tiår. Prisen består av et diplom og 100.000 kroner.

Det var Lions Club Arendal som nominerte Josephsen til årets frivillighetspris, og skriver følgende: I over 20 år har han vært i Hisøy IL hovedstyre som leder og trener, og i denne perioden har klubben tredoblet medlemstallet sitt. Blant idrettsfremmende tiltak han har vært pådriver for, utviklet og pusse opp et gammelt nedlagt kystfort til å bli Arendals mest populære selskapslokale med godkjent overnatting til 40 personer. Uteområde med byens beste utsikt er blitt et aktivitetspark med 18 hulls frisbeegolf bane, øksekasting, bueskyting, militær basisløype osv. Hisøy IL har bygd ny kunstgressbane, klubbhus, padeltennis bane, styrketreningssenter og anlegg for beachvolleyball i Arendal.

Han er i tillegg en dyktig nettverksbygger, og slik involveres flere i frivillig arbeid. Et eksempel er prosjektet «Fort-SMS» der lokale medlemmer i Lions og Rotary kjører flyktning-ungdom til fritidsaktiviteter.

Det viktigste for Josephsen nå er Game Norge. Organisasjonen ble etablert i 2022 og planen er å bygge et Streethouse, et innendørsanlegg for urban gatekultur der ungdom kan møtes og utøve sport- og kulturaktiviteter på egne premisser. Konseptet bygger på Game Danmark som ble etablert i 2002.

Også i Game Norge trekker han inn andre gode ressurser som vil gi ungdom en god oppvekst. Det er allerede flere velkjente aktører innen barne- og ungdomsarbeid i styringsgruppa, og bidragsytere fra næringsliv og det offentlige stiller opp. Det første Streethouse her i landet skal bygges i Arendal.

- Økende levekårsutfordringer og utenforskap preger Arendal så vel som mange andre byer i dette landet. Det er mangel på åpne inkluderende og tillitsbyggende arenaer hvor all ungdom kan møtes på tvers av religion, etnisitet, seksuell legning og økonomi, sier Josephsen.

I sin takketale til Lions Norges Riksmøte sier Josephsen at det planlegges GAME Streethouse også i Oslo og Stavanger. – Det er mye bra som skjer i disse dager, og denne prisen betyr enormt mye for arbeidet vårt i tiden fremover!

Lions Norge ønsker ildsjelen Rolf Josephsen og Game Norge lykke til med sitt viktige ungdomsarbeid.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Guvernørrådsleder (styreleder) i Lions Norge, Anne-Kathrine Fossum overrekker Lions Norges Frivillighetspris 2024 til leder i Game Norge, Rolf Josephsen. Kjell-Tore Andersen, til høyre, representerer forslagsstiller Lions Club Arendal.
Guvernørrådsleder (styreleder) i Lions Norge, Anne-Kathrine Fossum overrekker Lions Norges Frivillighetspris 2024 til leder i Game Norge, Rolf Josephsen. Kjell-Tore Andersen, til høyre, representerer forslagsstiller Lions Club Arendal.
Last ned bilde

Lenker

Om Lions Norge

Lions Norge er en del av Lions Clubs International som er en frivillige service organisasjon med 1,4 millioner medlemmer i 200 land. 

I Norge har Lions ca 7500 medlemmer

Medlemmer i Lions jobber frivillig for å bedre folks helse og trivsel, styrke samfunnet og hjelper folk som trenger det, både lokalt og globalt.

Felles programmer i Norge er Lions Førerhundskole og Mobilitetssenter, det holdnngsskapende programmet Mitt Valg og bistand i utviklingsland gjennom Lions Aid Norway.

Følg pressemeldinger fra Lions Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Lions Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Lions Norge

Lions Røde Fjær overrekker milliongave til Beitostølen Helsesportsenter26.3.2023 08:26:47 CEST | Pressemelding

Lørdag 25. mars, under avslutningsseremonien for Ridderrennet, ble gaven fra aksjonen Lions Røde Fjær overrakt Beitostølen Helsesportsenter. Hele 26 millioner kroner har driftige Lions-klubber og medlemmer samlet inn. Milliongaven vil bidra til byggingen av et nytt familiehus på Helsesportsenteret. Til tross for korona og utsettelser har det vært aktiv og utholdende jobbing fra medlemmene i Lions helt siden august 2018.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye