Jørn Lier Horst åpnet Wisting-utstilling

Del

Jørn Lier Horst har solgt over 10 millioner bøker. Nå har hans populære karakter William Wisting fått sin egen utstilling i Stavern.

Det er 20 år siden Nøkkelvitnet, den første boken om William Wisting, ble utgitt. Siden den gang er det kommet 16 bøker i Wisting-serien, og 7. juni åpnet en utstilling dedikert til den populære krimhelten på Solsiden restaurant i Stavern. 

– I år har jeg 20-årsjubileum som forfatter, og utstillingen er en fin måte å feire på. Wisting har gjort og opplevd mye i løpet av disse årene, og debutboken min Nøkkelvitnet er fremdeles i salg, i sitt 28. opplag. Det hadde jeg ikke sett for meg, sier Horst.

Ny Wisting-bok til høsten

Sammen med designer Marianne Zaitzow har forfatteren kuratert utstillingen, som har fått navnet «Skyggesiden». Hver Wisting-bok har sin egen presentasjon med små «spor» og løse tråder fra handlingen, og diverse gjenstander som assosieres med krimgåtene. Utstillingen er et lokalt initiativ for å gjøre Wistings univers mer tilgjengelig for tilreisende til Larvik og Stavern.

– Det har vært interessant å bruke denne anledningen til å se tilbake på forfatterskapet. Mye har skjedd på 20 år, men Wisting er den samme. Tolerant og forståelsesfull, slik en god etterforsker skal være. Samtidig har jeg jo jobbet fremover. Nå i starten av juni har jeg ferdigskrevet en ny Wisting-historie. Tørt land kommer til høsten, sier Horst.

Eventyrlig suksess

Jørn Lier Horst (f.1970) er en av Nordens mest suksessrike krimforfattere. Bøkene hans har solgt i over ti millioner eksemplarer, og er utgitt i mer enn 40 land. Flere av bøkene er også filmatisert for kino og TV. 

Horst har bakgrunn som politietterforsker og er i dag fast ekspertkommentator i TV-programmet Åsted Norge. Forfatterskapet omfatter både romaner, skuespill og barnebøker. Mest kjent er han for bøkene om politietterforsker William Wisting. Sammen med Thomas Enger skriver han thrillerserien om Alexander Blix og Emma Ramm. Han står også bak Norges bestselgende barnebokserie om Detektivbyrå nr. 2. I tillegg har han forfattet suksess-serien CLUE.

For sitt forfatterskap har Horst mottatt en rekke priser, deriblant Bokhandlerprisen, Rivertonprisen, Glassnøkkelen, The Martin Beck-Award og The Petrona Award. Han har også blitt hedret med den gjeve Teskjekjerringprisen for sitt bidrag til leselyst og leseglede blant norske barn gjennom bøkene om Detektivbyrå nr. 2. I 2022 ble Tiril, Oliver og Åtto kåret til tidenes barnebokkarakterer av bransjenettstedet Bok 365. Horst er også kåret til «Årets forfatter» av Aftenposten Juniors lesere.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Jørn Lier Horst sin krimhelt William Wisting har fått egen utstilling i Stavern. Foto: Anton Suggio
Jørn Lier Horst sin krimhelt William Wisting har fått egen utstilling i Stavern. Foto: Anton Suggio
Last ned bilde
I år feirer Jørn Lier Horst 20-årsjubileum som forfatter. Foto: Bjørnar Øvrebø
I år feirer Jørn Lier Horst 20-årsjubileum som forfatter. Foto: Bjørnar Øvrebø
Last ned bilde
Jørn Lier Horst under åpningen på Solsiden restaurant i Stavern fredag 7. juni. Foto: Bonnier Norsk Forlag
Jørn Lier Horst under åpningen på Solsiden restaurant i Stavern fredag 7. juni. Foto: Bonnier Norsk Forlag
Last ned bilde

Følg pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bonnier Norsk Forlag på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bonnier Norsk Forlag

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye